Slechts één keer snel kijken, was genoeg: Leandro Trossard tovert 10de assist van het seizoen uit zijn hoedje bij Arsenal

Arsenal blijft aan de winnende hand in de Premier League. De Gunners waren zaterdag met 4-1 te sterk voor Leeds United.

Vincent Van Genechten

Gabriel Jesus, Ben White en Granit Xhaka (84.) lieten de netten trillen voor de Gunners. De assist van de tweede treffer van Jesus kwam op naam van Leandro Trossard, zijn tiende van het seizoen en zijn zevende in zijn laatste zes optredens. Verder dan een tegendoelpunt van Rasmus Kristensen geraakten de bezoekers niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Arsenal blijft soeverein de leiding aanvoeren in de rangschikking van de Engelse eerste klasse met 72 punten.

Op hetzelfde moment speelde Nottingham 1-1 gelijk tegen Wolverhampton. Orel Mangala deed 86 minuten mee aan thuiszijde. Leicester beet op zijn beurt met Wout Faes en Timothy Castagne in de basis met 2-1 in het zand op verplaatsing bij Crystal Palace, met Albert Sambi Lokonga de hele ontmoeting aan de bank gekluisterd.

Nottingham bezet de veertiende positie met 27 eenheden. Leicester staat pas achttiende met 25 punten.

Dendoncker pikt enkele minuten mee

Aston Villa heeft zaterdagavond op de 29e speeldag van de Premier League de scalp gepakt van Chelsea. Het smeerde de Blues een 0-2 nederlaag aan op Stamford Bridge.

Ollie Watkins (18.) en John McGinn (56.) prikten raak voor de Villans. Leander Dendoncker kwam in het winnende kamp in de 87e minuut van de bank en mocht zo op het veld meeproeven van de prestigieuze overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Villa begeeft zich op de negende positie in de tussenstand van de Engelse eerste klasse met 41 eenheden, terwijl Chelsea pas op een teleurstellende elfde plaats staat met 38 punten.

Aangeboden door onze partners