Voetbal 1ste nationale Jong AA Gent - Patro Eisden 0-2

Rune Van Den Bergh ondergaat met Jong AA Gent de wet van de sterkste tegen koploper Patro Eisden: “Als die vroege kans binnen zit, wordt het een andere match”

Rune Van Den Bergh maakt het bezoeker Roman Ferber moeilijk.© Nic Declercq

In de openingsfase leek Jong AA Gent op weg naar een vroege voorsprong, maar leider Patro Eisden ontsnapte en sloeg vervolgens keihard toe. De 0-2-ruststand bleek uiteindelijk ook de eindscore. “Toen zij op voorsprong kwamen, wisten we dat het een moeilijke zaak zou worden”, zuchtte Rune Van Den Bergh.

Stefan Smet

“We wilden heel graag de partij snel in handen nemen, om uiteindelijk ook een goed resultaat over de streep te kunnen trekken”, keek de 20-jarige defensieve middenvelder terug op een uiteindelijk teleurstellende pot voetbal voor de jonge Buffalo’s. “De eerste doelkans was voor ons, maar jammer genoeg wisten we die niet te verzilveren. Als die vroege kans binnen zit, wordt het een andere match. We wisten op voorhand dat Eisden een laag blok zou opwerpen en gretig de lange bal hanteert. Toen ze op voorsprong kwamen, wisten we dat het moeilijk zou worden.”

Patro kon dan wel geen karrenvracht aan doelkansen bij elkaar voetballen, de Limburgers gaven ook amper kansen weg. “We hadden wel enkele momentjes waarbij we in de buurt van hun doelman opdoken. De efficiëntie in de beide strafschopgebieden was, zoals wel vaker dit seizoen, een cruciale factor. We werden zeker niet zoek gespeeld, maar op de belangrijke momenten konden we helaas niet toeslaan.”

Woensdag op Olympic Charleroi

Zo lijkt Jong AA Gent ook meteen af te moeten haken in de strijd om de eindrondetickets. “We hebben het niet meer in eigen handen, maar woensdag wacht er ons alweer de inhaalwedstrijd op Olympic Charleroi. Als we die partij winnen, weet je nooit, maar volgens mij bekijken we het nu toch beter gewoon match per match. Het gebrek aan ervaring is ons dit seizoen helaas al te vaak zuur opgebroken. Volgend seizoen zullen we op dat punt toch wel wat beter gewapend zijn. Vergeet trouwens niet dat we tegen Patro ook enkele jongens misten. Zo waren er enkele spelers actief bij de A-ploeg en we misten ook onze geschorste aanvoerder Cederick Van Daele. Dat scheelt toch wel een slok op een borrel. We moesten het hoofd buigen tegen een fysiek ijzersterke tegenstander, die keer op keer koos voor het duel. Een speelstijl die hen letterlijk op het lijf is geschreven.”

Aangeboden door onze partners