Voetbal 2de afdeliNg VV A

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV A. Oostkamp en Jong Essevee aan de feestdis, Torhout onderin de enige winnaar: “Maar we zijn er nog lang niet”

Harelbeke-Merelbeke 0-2: Kenny Van Damme probeert een bezoekende poging af te blokken.© Bart Vandenbroucke

In het zog van de ongenaakbare leider Lokeren-Temse deed Jong Cercle een goede zaak en had Oostkamp geen moeite met rode lantaarn Erpe-Mere. Jong Essevee mag na de zege tegen Brakel plots dromen van een periodetitel. Onderin deed enkel Torhout een goede zaak, want Gullegem, Harelbeke en Westhoek verloren.

Koen Verdruye

Jong Essevee doet waar het grote Zulte Waregem niet in slaagt: winnen. Voor de nieuwe coach Sandrijn De Schepper was het zijn tweede opeenvolgende zege. Grote baas Frederik D’Hollander ontbrak tegen Brakel (2-1). “Hij had een goede reden”, lachte De Schepper. “Het was de verjaardag van zijn vrouw.”

SV Oostkamp had zoals verwacht geen moeite in Erpe-Mere (1-4) en bekleedt de vierde plaats. De ploeg van Kurt Delaere telt net als Jong Cercle en RC Gent 49 punten, maar heeft een match minder gewonnen.

Onderin werd KM Torhout de grote winnaar dankzij een 4-1-zege tegen Zelzate. “We speelden een van de betere matchen van het seizoen”, vond trainer Geert Versavel. “Vooral onze eerste helft was heel goed. We leidden aan de rust terecht met 3-0. Dat de concurrenten verloren, was een leuk extraatje, maar we zijn er nog lang niet. We moeten in de resterende vijf wedstrijden nog twee keer winnen, denk ik. De kloof met Westhoek bedraagt wel al zeven punten. Ze moeten dus al drie keer meer winnen dan wij.”

FC Gullegem kon na twee zeges niet bevestigen tegen Oudenaarde (1-3), maar telt nog steeds drie punten meer dan Harelbeke, dat met 0-2 verloor van nummer vijf Merelbeke. “Zij waren een maat te groot”, zei Robbe Santens. “Er volgt nu een weekje onderbreking om de batterijen wat op te laden en dan vliegen we er weer in voor de laatste vijf matchen. Degraderen mag echt niet gebeuren. Ondanks een vraag van Mandel blijf ik de club trouw omdat ik mij hier goed voel, maar ik hoop wel dat we een tweedenationaler blijven.”

Aangeboden door onze partners