Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke - Eendracht Aalter 1-2

Mathematisch kan behoud nog, maar SV Rumbeke legt zich neer bij degradatie na verlies in zespuntenmatch tegen Aalter: “Het is wat het is”

Robinson Woodruff zit bezoeker Jeffrey Verplancke op de huid.© Bart Vandenbroucke

ROESELARE -

SV Rumbeke verloor zaterdag met 1-2 van rechtstreeks concurrent Aalter en mag zijn retourticket voor eerste provinciale bestellen. Mathematisch kan het behoud nog, maar met zes punten minder dan Aalter en Drongen gelooft niemand daar nog in. “Het is wat het is. Volgend seizoen herbeginnen we”, reageerde een gelaten T1 Geert Broeckaert.

Fons Vandewynckele

Nochtans kon Rumbeke niet beter aan zijn wedstrijd van de laatste kans beginnen, want na vijf minuten opende Naigell Vanfleteren op vrijschop de score. De blauw-witte fans maakten zich op voor een feestelijke avond, maar een technisch vaardig Aalter was niet uit zijn lood geslagen en zette met enkele knappe acties thuisdoelman Kenneth Vonck aan het werk. Rumbeke ging dan ook met een gevleide 1-0-voorsprong de rust in. De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamer, maar het waren de bezoekers die op het uur met een schitterend afstandsschot de gelijkmaker scoorden. In het slot, nadat Rumbeke de winning goal had laten liggen, gaf Aalter de thuisploeg met een tweede treffer de doodsteek.

“Het is niet vandaag dat we het verprutst hebben”, sakkerde Yoric Volckaert. “Na een fantastische start met 7 op 9 zijn we de magere reeks van 4 op 30 nooit meer te boven gekomen. Ook de 3-4-nederlaag tegen Wervik, nadat we met een 3-1-voorsprong de rust introkken, kwam bijzonder hard aan. Met Wervik heb ik al eens een degradatie meegemaakt. Ik kan je dus verzekeren dat er in voetbal plezantere dingen bestaan. Het zal enkele dagen duren vooraleer ik deze ontgoocheling te boven kom. Dat ik dit seizoen stappen vooruit heb gezet? Ik heb geen reden tot klagen en heb mij in de ploeg geknokt, maar in deze situatie kan ik daar niet van genieten. Tegen Aalter was enkel winnen goed genoeg en dat zat er te weinig in. Ondanks onze vroege voorsprong waren we opnieuw niet scherp genoeg. Zelfs een gelijkspel werd ons niet gegund. Geloof me, dat is een harde noot om te kraken.”

“Het is niet tegen Aalter dat we het verprutst hebben”

Yoric Volckaert

“Het is wat het is”, pikte T1 Geert Broeckaert in. “Vooral het gebrek aan scorend vermogen heeft ons dit seizoen parten gespeeld. Als trainer is het de derde keer dat ik een degradatie moet verbijten. Ook met Boezinge en in mijn eerste seizoen met Rumbeke moesten we een stap achteruit zetten. Er bestaan uiteraard leukere dingen, maar telkens kwamen we er sterker uit. Dat is ook voor volgend seizoen opnieuw de bedoeling. Met de reeds aangetrokken versterking moeten we in eerste provinciale bekwaam zijn om mee te doen voor de prijzen.”

Aangeboden door onze partners