Cafer (52) overleden na steekpartij, familie blijft achter met vragen: “Prachtige man die overal geliefd was”

© BFM

Berchem -

Bij een steekpartij in de Batkinstraat in Berchem is zondagmorgen de 52-jarige Cafer C. om het leven gekomen. De steekpartij zou in het appartement van de man hebben plaatsgevonden, maar er bestaat nog heel wat onduidelijkheid over de precieze omstandigheden. Ook de familie van de man tast nog in het duister. “We wachten op het onderzoek van de politie”, zegt zijn zoon.

jtp, stv

De politie kreeg rond 7.30 uur een noodoproep uit het appartement van Cafer C., op de hoek van de Batkinstraat en de Statiestraat in Berchem. In het appartement trof de politie het lichaam van de bebloede man aan. Wat zich precies heeft afgespeeld, is onduidelijk. De dader zou meteen na de feiten op de vlucht zijn geslagen en wordt opgespoord. Volgens onze informatie vluchtte de dader mogelijk naar het station van Antwerpen-Berchem en nam hij daar de trein.

Rustige man

“Het onderzoek naar context en omstandigheden van de steekpartij loopt volop. Onder meer het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De politie-aanwezigheid in de Batkinstraat had heel wat bekijks, al wilden alle passanten vooral weten wat zich precies had afgespeeld in het appartement, waar Cafer samen met zijn nieuwe vrouw en stiefzoon woonde. (Lees verder onder de foto)

© rr

“Iedereen in de buurt kent Cafer als een vriendelijke, rustige man”, vertelt een man die een horecazaak uitbaat in de Statiestraat. “Cafer werkte elke nacht in Club 26, een bekend café in de straat. Iedereen ging graag langs om een thee te drinken en een praatje te slaan met hem. Het is onmogelijk te denken dat Cafer vijanden had. Hij was een prachtige man die overal geliefd was”, vult een andere man aan.

Sociaal

Vooral het gegeven dat de steekpartij zich in het appartement afspeelde, doet bij velen de wenkbrauwen fronsen. “Cafer was dan wel een sociaal iemand, hij gaat niemand binnen laten die hij niet kent. Hopelijk komt er snel duidelijkheid, want er doen intussen allerhande verhalen de ronde in de buurt”, zegt een man.

Ook de familie van de man tast voorlopig in het duister over wat er gebeurd is. “Ik kan momenteel niet veel zeggen, ook omdat ik er momenteel niet toe in staat ben”, zegt de zoon van Cafer. “We wachten op het onderzoek van de politie dat duidelijkheid moet brengen.”

Aangeboden door onze partners