Wielrennen Elite Volta Limburg Classic

Rune Herregodts valt net naast podium in loodzware en kletsnatte Volta Limburg Classic: “Verkleumd en verkrampt door de koude”

Rune Herregodts gaat nu twee weken trainen in Calpe.© Marc Van Hecke

Lokeren -

Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) kroonde zich zaterdag tot opvolger van Arnaud De Lie als winnaar van de Volta Limburg Classic. De Australiër klopte zijn metgezel Maxim Van Gils (Lotto Dstny) in de sprint. Rune Herregodts (Intermarché-Circus-Wanty) eindigde knap als vierde. Er haalden slechts 45 renners het einde van deze door regen en wind geteisterde wedstrijd.

Freddy De Geest

Rune Herregodts (24) begon goed aan het seizoen met een tweede plaats in de Figueira Champions Classic. In de Omloop het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en de Strade Bianche haalde hij de finish niet. “In de Omloop was het redelijk, maar niet op het niveau dat we verwachtten na de Ronde van de Algarve. In Kuurne liep het voor geen meter en wisten we meteen dat er iets scheelde. Tegen beter weten in ben ik toch gestart in de Strade, maar ik was onvoldoende fit en moest snel afhaken”, legt de Lokerenaar van Intermarché-Circus-Wanty de drie opgaves uit.

In de Ronde van Catalonië pikte Herregodts de competitiedraad opnieuw op. “Het was best een pittige ronde en dus was er de vraag hoe ik er van zou herstellen. Ik begon aan de Volta Limburg Classic met veel vraagtekens, maar snel voelde ik dat de benen goed aanvoelden. Regen en wind teisterden onze lichamen. Er reed een ruime kopgroep weg en er werd niet meteen gereageerd. Met Kaden Groves en een renner van Jumbo-Visma maakte ik de oversteek naar voren, maar de samenwerking was niet goed. Finaal geraakte ik weg met Groves en een duo van Lotto-Dstny, Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn en Maxim Van Gils. Naarmate de wedstrijd vorderde, begon ik het steeds kouder te krijgen. Verkleumd en verkrampt moest ik voorin afhaken na een zoveel speldenprik van Groves, de beste renner in de koers. Na al het harde labeur wou ik wil de ereplaats vasthouden. Na een tijdrit van 40 kilometer eindigde ik als vierde en daar ben ik blij mee.”

Hopen op Giro

“Nu ga ik twee weken trainen in Calpe”, besluit Herregodts. “Ik zit in de voorselectie voor de Ronde van Italië en hoop er te mogen debuteren in een grote ronde. Dat ik de Waalse klassiekers moet laten schieten, vind ik niet erg. Op dit ogenblik ben ik nog niet sterk genoeg om in de Waalse Pijl of Luik-Bastenaken-Luik een rol van betekenis te spelen. In de Giro zijn er overgangsritten en daar moet ik mijn neus eens aan het venster kunnen steken. Nu maar hopen dat de ploegleiding het licht op groen zet voor deelname aan de Giro. Indien alles volgens plan verloopt, rijd ik op 1 mei nog in Frankfurt.”

Aangeboden door onze partners