Ronde van Vlaanderen kleurt opnieuw roze voor leukemiepatiëntje Lara

Familie en vrienden waren met roze ballonnen opvallend aanwezig.© pdv

Oudenaarde -

De Ronde van Vlaanderen kleurt zondag opnieuw een beetje roze, en dat allemaal voor Lara (3), het meisje uit Nokere dat tegen een zeldzame vorm van leukemie vecht. Met roze ballonnen waren familieleden en vrienden van het gezin van Lara opvallend aanwezig in Oudenaarde.

Paul Darragas

“We doen dit om Lara en haar ouders een hart onder de riem te steken”, zegt vriendin Kim Van Nieuwenhuize uit Oudenaarde. “Helaas gaat het opnieuw niet goed met Lara. We krijgen alvast heel veel reacties en dat doet echt wel deugd.”

Ook de politie van de Vlaamse Ardennen schonk aandacht aan Lara. Aan de dienstvoertuigen werd een roze lintje aangebracht. “We steken hiermee een hart onder de riem voor alle ernstig zieke kinderen, in het bijzonder voor Lara”, zegt men bij de politie.

LEES OOK. Gezin krijgt ongelooflijke klap nu leukemie terug is bij Lara (3): “Terwijl ik zat te huilen, zei ze: ‘Mama, doe uw tranen weg’”

Een jaar geleden kleurde Lara Demeulemeester de Ronde van Vlaanderen ook al roze met ballonnen nadat haar familie opgeroepen ha om haar te steunen. Het toen tweejarige leukemiepatiëntje leek de ziekte nadien helemaal te hebben overwonnen, maar recent kregen zij en haar ouders opnieuw slecht nieuws: de kankercellen zijn weer helemaal terug.

LEES OOK. Vader van zieke ‘prinses Lara’ rijdt emotionele Ronde: “Maar wat is een dag afzien in vergelijking met wat Lara moet ondergaan?”

De vader van Lara, Pieter Demeulemeester, reed zaterdag de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen nog helemaal uit. Samen met vrienden vormde hij het roze peloton, om zijn dochtertje opnieuw een hart onder de riem te steken.

© Peter Malaise

Aangeboden door onze partners