Volleybal Lotto Volley League - Champion Play-Off Caruur Gent - Decospan Menen 3-2

Menen blijft op zoek naar regelmaat en verliest na tiebreak in Gent: “Kopjes alweer veel te snel naar beneden”

Basil Dermaux probeert het blok van Chris Ogink en Gilles Vandecaveye te verschalken.© Nic Declercq

Menen slaagt er maar niet in om in de Champion Play-Off zijn betere niveau te vinden en dat ook aan te houden. Een week na de moeizame eerste zege thuis tegen Aalst ging Decospan zaterdag onderuit in Gent na alweer een tiebreak.

Ivan D'Hoop

“En toch kunnen we nog op de vierde plaats eindigen”, aldus Basil Dermaux. “Dan moeten we volgende zaterdag wel de drie punten pakken tegen Haasrode Leuven. Die thuismatch wordt allicht cruciaal. Om Hendrik Tuerlinckx en co. te kloppen, zullen we wel beter en vooral regelmatiger moeten presteren dan in de voorbije matchen. Dat beseffen we heel goed. We kunnen alleen maar ons best doen om de constante en de grinta weer in de ploeg te krijgen.”

“Na de nederlaag in Gent was ik heel ontgoocheld”, vervolgde de opposite, met 15 punten - evenveel als Hänninen - medetopscorer bij Menen. “Waarom lukt het wel in de eerste (22-25) en de derde set (16-25) en dan weer niet in de tweede en de vierde? We lopen twee keer uit, maar we kunnen die voorsprong niet vasthouden of afronden. In de tiebreak was het na 5-1 al over en uit voor ons. Het blijft voor iedereen een raadsel waarom we geen regelmaat in onze prestaties krijgen. Trainer-coach Frank Depestele doet er echt alles aan, maar de kopjes gingen alweer veel te snel naar beneden toen het wat minder liep.”

Waterkansje

“Gent was zeker te kloppen maar speelde lang niet slecht: verdedigend sterk, een hoge opslagdruk en met Colson-Ogink als degelijk middencompartiment. Ik denk dat de Gentenaars de derde plaats zo goed als vast hebben. Voor de vierde plaats gaat het tussen ons en Haasrode Leuven. Wij hebben nog een waterkansje”, besloot Dermaux.

Aangeboden door onze partners