Hoogstraten doet gouden zaak bij Heist: “Belangrijke zege, maar we zijn er nog niet”

Nick Havermans probeert Mylan Carrasco af te houden. “We hadden een dosis geluk maar we bleven overeind”, aldus doelpuntenmaker Milts.© mpics

Hoogstraten behaalde een hele belangrijke overwinning op het terrein van Heist. Drie zeer kostbare punten in de strijd om het behoud. Er wachten de Rooikens nog spannende weken op het behoud.

“Dit is een belangrijke zege maar we zijn er nog niet”, weet coach Frank Belmans. “We spelen nog zeven wedstrijden tegen ploegen die boven ons staan. De sleutel in heel dit verhaal hebben de beloften van Antwerp en Charleroi in handen. Met welke spelers gaan zij in het slot van de competitie aantreden. Als dat steeds met hun sterkste ploeg is, dan kunnen we het vergeten en is het voor ons een mission impossible. Daar gaat dus voor ons heel veel van afhangen.”

Belmans was zeker tevreden met de drie belangrijke punten. “De intentie was aanwezig om voor de drie punten te strijden. We hebben trouwens geen andere keuze. We wisten vooraf dat we op een zwaar veld zouden moeten spelen. Een cruciale minuut was die een drietal minuten voor het rustsignaal. Toen hadden we in één minuut 0-2 kunnen uitlopen, maar had het ook zomaar 1-1 kunnen staan. In de tweede helft zijn we een paar keer door het oog van de naald gekropen. Toen het 0-2 werd, brak de veer bij Heist. Al zeven keer dit seizoen verloren we met 1-0, deze keer hebben we onze krappe voorsprong kunnen uitbouwen. En dat voor drie punten die we echt wel heel hard nodig hadden.”

De tweede goal van de bezoekers werd gescoord door Livio Milts. “In de eerste helft lieten we het liggen om met een hogere voorsprong dan 0-1 te gaan rusten”, vertelt Milts. “We hadden misschien wel met 0-3 kunnen voorstaan. In de tweede helft hadden we het moeilijker en kwamen we een paar keer goed weg toen er kansen op de bovenkant van de lat en tegen de paal vlogen. We hadden een dosis geluk maar we bleven overeind. We konden profiteren van de ruimte in de rug want Heist moest risico’s nemen. Op één van die aanvallen kon ik de voorsprong verdubbelen. Van dichtbij schoot ik laag over de grond binnen. Dit is een heel goed resultaat, we tellen nu 31 punten. We strijden met een groot hart en hebben maar één doel voor ogen en dat is ons redden.” (gf)

Aangeboden door onze partners