Manchester City geeft titel extra kleur met twaalfde competitiezege op rij tegen Chelsea

© AFP

Bij Manchester City hebben ze zaterdag na het behalen van de titel niet al te hard gefeest. De Citizens moesten vandaag aan de bak tegen Chelsea en gingen gewoon op hun elan verder: het werd 1-0. De twaalfde competitiezege op rij al voor de troepen van Pep Guardiola.

Maarten Vanhoof

De spelers van Chelsea hadden in het Etihad Stadium voor de wedstrijd een erehaag gevormd voor de Citizens, die gisteren al zeker waren van de landstitel na de nederlaag van Arsenal. Bij de aftrap was het overigens niet zoeken naar Kevin de Bruyne en Erling Haaland. Zij krijgen samen met een paar andere spelers rust na de kwalificatie voor de Champions League-finale eerder deze week.

Pep Guardiola koos voor deze wedstrijd zonder belang voor een B-team. Kalvin Phillips profiteerde hiervan en maakte voor de eerste keer dit seizoen de 90 minuten vol. De middenvelder werd er prompt voor beloond met de trofee voor Man van de Match.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Julian Alvarez maakte dankbaar gebruik van zijn basisplaats. De Argentijn tekende in de twaalfde minuut voor het enige doelpunt van de partij.

Na slecht inspelen van Chelsea-verdediger Wesley Fofana kwam City in balbezit. Cole Palmer speelde Alvarez perfect aan, waarna die laatste het leer voorbij doelman Kepa. Een doelpunt in geschenkverpakking voor Manchester City.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kevin de Bruyne mocht na 78 minuten uiteindelijk nog invallen, maar de Rode Duivel schudde deze keer eens geen assist uit zijn sloffen. KDB moest door stewards wel nog van het veld geëscorteerd worden nadat de City-fans het veld bestormden na het laatste fluitsignaal.

Chelsea blijft in het sukkelstraatje zitten: de Blues slagen er maar niet om twee wedstrijden na elkaar winnend af te sluiten. Ze staan met 43 punten pas twaalfde en konden dit seizoen nooit meestrijden voor Europees voetbal, ondanks een resem aan recordtransfers.

Aangeboden door onze partners