Verdachte vrijgelaten na spectaculaire politieachtervolging in Molenbeek

Archieffoto.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Sint-Jans-Molenbeek -

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is afgelopen zondag een man opgepakt na een politieachtervolging waarbij verschillende schoten werden gelost. De verdachte ramde verschillende politiewagens in zijn poging om te ontsnappen aan een arrestatie. Intussen is de man alweer vrijgelaten.

Chris Verhaeghe

Zondagavond zette een patrouille van de zone Brussel-West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) de achtervolging in op een geseind voertuig. De wagen raasde aan een hoge snelheid in de verkeerde richting en botste daarbij met verschillende auto’s in de Verrept-Dekeyserstraat.

LEES OOK: Politie in Brussel lost schot op man die op hen wilde inrijden

De politiediensten slaagden erin om de wagen te onderscheppen en vroegen vervolgens aan de bestuurder om de motor van de wagen af te zetten. De man weigerde mee te werken en sloeg op de vlucht. Toen de verdachte met zijn wagen tegen hoge snelheid in de richting van enkele voetgangers reed, opende de politie een eerste maal het vuur.

Nachtwinkel

Vervolgens sloeg de bestuurder een tweede keer op de vlucht. De man ramde verschillende politievoertuigen, waarop een politieman gekneld kwam te zitten. De inspecteur opende daarop het vuur in de richting van de bestuurder, die uiteindelijk te voet op de vlucht ging. De man kon kort nadien worden opgepakt in een nachtwinkel in de buurt.

“De verdachte werd in verdenking gesteld wegens feiten van diefstal ten aanzien van een kwetsbaar persoon, kwaadwillige belemmering van het verkeer en gewapende weerspannigheid”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. ”Hij werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.“

Aangeboden door onze partners