Volgend jaar geen Autosalon in Brussel

Het Autosalon van volgend jaar in de Brusselse Heizelpaleizen zal niet plaatsvinden. Dat heeft organisator Febiac beslist nadat importeur D’Ieteren aangaf niet langer te willen deelnemen.

aggBron: BELGA

D’Ieteren Automotive verdeelt in ons land de merken van de Volkswagen-groep, Volkgswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini en Bentley. In zijn eentje is de groep goed voor een vijfde van de verkoop in ons land en was de grootste speler op het salon.

Zonder D’Ieteren is het salon niet representatief genoeg, zegt Gabriel Goffoy, directeur van het Salon. Op de editie van dit jaar werden nog 95 procent van alle verkochte auto’s in ons land vertegenwoordigd. Het Autosalon heeft het al jaren moeilijk. De bezoekersaantallen daalden gestaag, van 750.000 rond de eeuwwisseling tot zo’n 500.000 voor de coronacrisis. Dit jaar telde het salon 271.000 bezoekers. Volvo stuurde zijn kat en Mercedes-Benz toonde enkel topmodellen. Tijdens de coronajaren zochten en vonden automerken alternatieve acties bij de dealers die vaak minstens even goed werkten als een fysiek Autosalon.

Of er nu een definitief einde aan het Autosalon komt is nog onduidelijk. Febiac benadrukt nog dat de beslissing om het salon niet te laten plaatsvinden geen impact zal hebben op de rest van de werking van de federatie. Die werking is niet meer afhankelijk van inkomsten uit het salon, klinkt het.

Aangeboden door onze partners