Ex-werknemer steelt 400 goederen bij Bocholts bedrijf: tot 18 maanden met uitstel

De bestolen firma krijgt een schadevergoeding van 15.000 euro.© rr

Bocholt -

Een ex-werknemer van een bedrijf uit Bocholt krijgt 18 maanden cel met deels uitstel voor het stelen van 400 goederen uit het magazijn. De buit ruilde hij voor drugs. Een vriend van de man krijgt 12 maanden cel voorwaardelijk omdat ook hij betrokken was.

Shauni Deferm

Op 6 juni 2020 meldde de Nederlandse politie dat er een controle plaatsvond van een Belgische wagen op de grens tussen België en Nederland. In de koffer van het voertuig vonden de agenten een lading nieuwe accu’s en gereedschappen. De bestuurder verklaarde dat hij de goederen van de voormalige werkgever van het Bocholtse bedrijf, dat materialen levert aan fietsenwinkels en doe-het-zelfzaken, had gekregen. Ook de vermelding op de goederen wees in de richting van de firma. Omdat de bestuurder van de auto geen aankoopbewijzen kon voorleggen, werd de lading in beslag genomen.

Op de camerabeelden van het magazijn van het bedrijf uit Bocholt, was te zien hoe de werknemer een lege tas onder zijn bureau verstopte, nadien naar het magazijn liep om de tas te vullen en met een volle tas naar zijn auto ging. De man zou volgens de aanklager de diefstallen tot drie keer per dag gepleegd hebben. Volgens de raadsman van het bedrijf wees de stocktelling uit dat er 400 goederen ontbraken.

Op de uitkijk

Volgens de procureur verkocht de man de goederen door om met de winst drugs te kopen. Hij zou niet alleen gehandeld hebben. “Hij had een vriend aangebracht om voor het bedrijf te komen werken als interim. Die man stond vervolgens op de uitkijk.” Volgens de aanklager zou de kompaan ook regelmatig opdracht gegeven hebben om de diefstallen te plegen en stockeerde hij gestolen goederen bij zijn thuis.

De Tongerse rechter veroordeelde de ex-werknemer tot een celstraf van achttien maanden met gedeeltelijk uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich laten behandelen voor zijn drugsprobleem. De andere beklaagde krijgt twaalf maanden voorwaardelijk. De firma krijgt een schadevergoeding van 15.000 euro.

Aangeboden door onze partners