Hugh Grant mag zaak tegen tabloidkrant The Sun doorzetten

Niet alleen Grant, maar ook de Britse prins Harry klaagt het bedrijf aan.© Richard Shotwell/Invision/AP

Hugh Grant heeft toestemming gekregen om de uitgever van de krant The Sun aan te klagen wegens het gebruik van onwettige technieken voor het verzamelen van informatie tegen hem.

Tom Vets

De acteur beweert dat privédetectives die voor de tabloid werkten zijn telefoon, zijn huis en auto afluisterden en in zijn huis inbraken om verhalen over hem te krijgen. De uitgever ontkent de beweringen. News Group Newspapers (NGN) wilde de rechtszaak tegenhouden omdat Grant de zaak niet binnen zes jaar had aangespannen, maar die poging wees de rechter af. De acteur mag NGN echter niet aanklagen voor het afluisteren van zijn voicemail. De rechter besliste dat Grant daar al eerder een zaak over had kunnen aanspannen.

NGN zei dat het blij was dat, “na ons verzoek het Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat het voor de heer Grant wettelijk is uitgesloten om een claim in te dienen voor het hacken van telefoons tegen The Sun. NGN ontkent verder ten stelligste de verschillende beschuldigingen van onwettige informatieverzameling in wat overblijft van de claim van de heer Grant.”

Niet alleen Grant, maar ook de Britse prins Harry klaagt het bedrijf aan voor het op een ongeoorloofde manier verzamelen van informatie. NGN heeft ook aan een rechter gevraagd om de zaak van prins Harry te verwerpen, maar een oordeel in die zaak wordt pas in juli verwacht.

Aangeboden door onze partners