Acteurs uit ‘Romeo and Juliet’ vangen bot na aanklacht over naaktscène uit 1969

Acteurs Olivia Hussey (72) en Leonard Whiting (72) speelden in de film Romeo and Juliet uit 1969 een naaktscène.© AFP

Een halve eeuw na de feiten dachten enkele acteurs van de film Romeo and Juliet nog te kunnen cashen via de rechtbank, maar ze grijpen naast de centen.

Tom Vets

Een rechtbank in Amerika heeft immers beslist dat de klacht tegen filmstudio Paramount moet verworpen worden. Acteurs Olivia Hussey (72) en Leonard Whiting (72) speelden in de film Romeo and Juliet uit 1969 een naaktscène. Pas recent waren ze van mening dat ze destijds seksueel werden uitgebuit. Op het ogenblik van opnames waren ze immers nog maar 16 en 15 jaar. Het duo schreef in de aanklacht dat de inmiddels overleden regisseur Franco Zeffirelli hen destijds had beloofd dat ze niet bloot op beeld zouden verschijnen, en dat ze ook kleurige onderkleding zouden dragen. Maar op de dag van de opname werd er toch gesmeekt om volledig bloot te gaan.

Hussey en Whiting beweerden door het voorval emotionele schade te hebben opgelopen evenals andere kansen op professioneel vlak. Van de huidige directie van de filmstudio eiste men een schadevergoeding van een half miljard euro. Maar de rechter vond dat er niet genoeg bewijs is aangedragen om hem ervan te overtuigen dat de scène onvoldoende suggestief is om als illegaal te worden beschouwd.

Aangeboden door onze partners