Socialistische mutualiteit staakt dinsdag

Bron © BELGA
BRUSSEL - Bij de socialistische mutualiteit De Voorzorg wordt er dinsdag in heel het land gestaakt. Aanleiding voor het conflict zijn de lopende CAO-besprekingen die voor de bonden en het personeel niet de gewenste richting uitgaan. 'Onze eisen zijn realistisch en haalbaar, maar de directie heeft een 'te nemen of te laten'-voorstel gedaan dat voor ons niet voldoende is', zegt Pascal De Bel van de socialistische vakbond BBTK.
Dinsdag zitten bonden en directie opnieuw aan de onderhandelingstafel in Brussel, maar de vakbonden roepen het personeel vandaag al op om morgen het werk neer te leggen. 'De directie heeft, door haar onwrikbare houding, de besprekingen zelf gekelderd', legt De Bel uit.

Het personeel van De Voorzorg provincie Antwerpen wordt dinsdag om 10.30 uur verwacht aan de Zoo van Antwerpen. Daar zullen ze een korte toelichting krijgen van de BBTK-secretaris. Na de toespraak mag het personeel van De Voorzorg de ganse dag doorbrengen in de Zoo.

Het personeel uit de andere provincies trekt naar Brussel waar ze de onderhandelaars zullen steunen tijdens het overleg met de directie. Het resultaat van dat overleg zal bepalend zijn voor het verdere verloop van de staking in Wallonië.

De SETCa, de Waalse tegenhanger van de BBTK, heeft al laten verstaan dat ze, indien de besprekingen dinsdag niet gunstig verlopen, na dinsdag verder wil staken. Aan Vlaamse zijde loopt het voorlopig zo'n vaart niet. Op 29 mei zitten de bonden opnieuw aan tafel om hun verdere strategie uit te werken. Mogelijk wordt dan beslist over verdere stakingsdagen.
Door wle
AANGERADEN