SP.A: 'Leterme moet eindelijk iets doen met verontwaardiging'

Bron © belga
BRUSSEL - 'Wij delen de verontwaardiging van de premier over ontslagvergoeding voor Mittler, maar de eerste minister moet eindelijk ook iets doen. Hij is al drie maanden verontwaardigd, maar er gebeurt niets'. Dat zegt SP.A-kamerlid Bruno Tuybens woensdagmiddag.
Ook de Vlaamse socialisten zijn verontwaardigd over de 4 miljoen euro die Fortis uitkeerde aan financieel directeur Gilbert Mittler. 'Mittler is extern consultant, maar blijft bij Fortis werken. Waarom moet hij dan een ontslagpremie krijgen? Bovendien wordt hij beloond voor het slechte advies dat hij over ABN Amro heeft gegeven', stelt Tuybens vast.

Afdwingen

Volgens de SP.A'er moet de premier er als referentieaandeelhouder van Fortis voor zorgen dat er iets aan de kwestie gedaan wordt. 'Hij moet dat niet vragen aan Fortis, hij moet dat in de raad van bestuur afdwingen', benadrukt Tuybens.

Hij begrijpt ook de lakse regeringsaanpak van dergelijke praktijken niet. 'Er liggen wetsvoorstellen klaar in de Kamercommissie Handelsrecht. Dat ze eens in gang schieten. De premier is al drie maanden verontwaardigd, maar er gebeurt niets. Geen woorden, maar daden', aldus Tuybens.

Volgens de SP.A'er heeft het 'getreuzel' van de regering te maken met de tegenstand van de liberalen. Zij wíllen het probleem niet aanpakken, meent hij.
Door dsl
AANGERADEN
Meest recent