Beyens: '200m het hoofddoel, 4x400m als het kan'

Kristof Beyens heeft in navolging van Tia Hellebaut een sponsorcontract tot eind 2010 met Pizza Hut afgesloten. Voorts wil Beyens op de Spelen ook aantreden in de 4x400 meter. Al blijft de 200 meter zijn hoofddoel.

lgc

Het programma van Kristof Beyens staat volledig in het teken van Peking. "Alles wat ik doe, staat in functie van de Olympische Spelen. En daar wil ik in de eerste plaats presteren op de 200 meter", verduidelijkte de sprinter. "Ik denk in de richting van de finale. Ik weet wel dat iedereen meer gedreven is op de Spelen, maar ik hoop op een tijd van iets onder de 20.35. Daarvoor moeten natuurlijk de omstandigheden meezitten", blikt Beyens vooruit.

"Op verzoek van Jacques Borlee en de andere atleten maak ik nu ook deel uit van een 4x400meter-team. Ook met dat team wil ik een selectie voor Peking afdwingen. Toch zal ik mijn training daarvoor niet al te veel aanpassen. Met Neerpelt, Jambes en de Europacup hebben wij daarvoor drie meetings de tijd, anders kunnen wij dat nummer alleen maar afblazen. Op Tenerife hebben wij al met een team bestaande uit Kevin en Jonathan Borlee, Cedric Van Branteghem en ikzelf getraind", verduidelijkte Beyens.

"Dat de 200 meter mijn hoofddoel is, heb ik uitgepraat met de andere atleten. Het positieve aan dit experiment op de 4x400 meter is dat ik uithouding en weerstand kweek. En dat komt altijd van pas in de 200 meter. Bovendien heb ik nu al geproefd indien ik later zou overstappen naar de 400 meter", vond hij.

Ook over Peking heeft Beyens een uitgesproken mening. "Het is daar minder warm dan op het WK in Osaka, maar het groot probleem is de luchtverontreiniging. Maar op de 200 meter is dat probleem ook niet zo groot als voor de lange afstand", vond Beyens.

Aangeboden door onze partners