Cofinimmo noteert voortaan ook op Euronext Parijs

De aandelen van de vastgoedbevak Cofinimmo, een lid van de Belgische index Bel20, noteren vanaf vandaag ook op Euronext Parijs. Cofinimmo had hiervoor een aanvraag ingediend en die werd goedgekeurd door de Franse beursautoriteit AMF (Autorité des Marchés Financiers). Dat meldt Cofinimmo in een persbericht.

dsl

Cofinimmo noteert sinds 1993 op de beurs van Brussel. De vastgoedbevak vroeg een tweede notering aan op Euronext Parijs naar aanleiding van haar vestiging en recente acquisities in Frankrijk.

'Deze dubbele notering zal haar naambekendheid bij de Franse investeerders bevorderen en de onderneming toelaten het SIIC-statuut ('Société d'Investissements Immobiliers Cotée') aan te vragen en aldus haar ontwikkeling op de Franse vastgoedmarkt uit te breiden', zegt het persbericht.

De procedure om het SIIC-statuut te verkrijgen is al opgestart en de toekenning wordt in de komende weken verwacht.

De aandelen Cofinimmo zullen op Euronext Parijs onder dezelfde ISIN-code noteren als op Euronext Burssel, met name BE0003593044. Hun Euronext Paris symbool is CFOR. De totale beurskapitalisatie van de Cofinimmo-instrumenten bedraagt momenteel 1,5 miljard euro.

Cofinimmo gaat haar activiteiten in Frankrijk uitbouwen via haar bijkantoor en via haar filiaal Cofinimmo France. Het bijkantoor staat in voor het beheer van het Franse vastgoed van Cofinimmo en speurt ook nieuwe investeringen op.

De investeringsstrategie in Frankrijk zal in lijn zijn met de strategie die tot dusver werd gehanteerd. Cofinimmo wil gebouwen verwerven die op lange termijn zijn verhuurd aan eersterangshuurders en vastgoedpartnerships afsluiten met industriële of dienstverlenende ondernemingen die op hun hoofdactiviteit willen focussen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten