'Mug’ is doodsteek voor Matthijs van Nieuwkerk

© rr

Al na een aflevering mag presentator Matthijs van Nieuwkerk weer zijn koffers pakken richting Nederland. In een uitzending die bol stond van Hollander- en Belgenmoppen begon hij nochtans met een comfortabele voorsprong aan de finale tegen Linda De Win. Maar beetje bij beetje kwam Linda terug.

lma

Bij de laatste vraag over malaria volstond het antwoord ‘mug’ om Matthijs van Nieuwkerk definitief naar huis te spelen. De Nederlander toonde zich een goede verliezer. ‘Ik kan met opgegeven hoofd terug de grens over’, grapte hij.

In de puzzelronde vond Linda De Win het verborgen woord ‘wasmachine’ aan de hand van de tips ‘grote wasjes’, ‘kleine wasjes’ en ‘laat maar lekker draaien’. Meteen weerklonk het liedje Wasmasjien in de studio, waarop jurylid Frank Focketyn het publiek dirigeerde om mee te zingen. Tijdens dit muzikale intermezzo nam Matthijs van Nieuwkerk zowaar even de rol van quizmaster op zich. ‘Welke Surinaamse band zong dit liedje en maakte er een hit van?’ Antwoord: Trafassi. De Slimste Mens ter Wereld even op zijn kop.

Aangeboden door onze partners

Lees ook