Reynders bereid subsidies loterij op te trekken

Bron © belga
Minister van Financiën Didier Reynders is bereid de subsidies van de Nationale Loterij voor het goede doel op te trekken. Dat meldt Kamerlid Bruno Tuybens (sp.a), die Reynders woensdag in de bevoegde Kamercommissie aan de tand voelde over de stand van zaken in de verdeling van de middelen. Tuybens stelt voor al een beslissing te nemen over recurrente subsidies waarover geen politieke discussie bestaat.
De Nationale Loterij staat elk jaar 225 miljoen euro af aan het goede doel. Maar over de verdeling van het geld wordt binnen de regering nog gediscussieerd. Het cdH pleitte zondag in een mededeling voor een snelle verdeling van de middelen. Het is Reynders die daarvoor een koninklijk besluit moet nemen.

Nadat de kwestie vorige week ter sprake kwam tijdens de plenaire Kamer, polste Tuybens woensdag in de bevoegde Kamercommissie nogmaals naar de stand van zaken. Volgens de Vlaamse socialist zou Reynders bereid zijn de 225 miljoen euro met een aantal miljoenen op te trekken. "Een nieuwe creatieve vorm van goed bestuur", vindt Tuybens. "Een gemakkelijkheidsoplossing om geen noten te moeten kraken".

De sp.a’er wijst erop dat een aantal subsidies recurrent zijn. Hij suggereert dat de regering al een beslissing neemt over deze subsidies, zodat voor de betrokken organisaties het probleem al van de baan is. Ook stelt Tuybens voor om voor een aantal instellingen de subsidies voor meer jaren vast te leggen. Dat moet hen meer comfort bieden in hun werking. Tuybens wijst erop dat sommige organisaties vitale campagnes nu inhouden omwille van de onzekerheid.
Door bvb
TOP 10 MEEST GELEZEN