Alfacam stapt in productiebedrijf Crets en Van den Begin

Bron © belga

Peter Van den Begin (l.) en Stany Crets Foto: gbr

LINT - De Alfacam-groep uit Lint wordt voor 50 procent eigenaar van Elisabeth nv, het productiehuis van Stany Crets en Peter Van den Begin. Beide bedrijven ondertekenden daarover een samenwerkingsovereenkomst. Het partnerschap past in de strategie van Alfacam om via interne groei en overnames haar marktaandeel te vergroten.
Elisabeth nv bestaat sinds 2002 en tekende onder andere voor programma's als Debby & Nancy, Fans en Sketch à gogo. In 2007 draaide het bedrijf een omzet van meer dan 2 miljoen euro.

Volgens Gabriel Fehervari, CEO van Alfacam, is de overeenkomst goed voor de verdere uitbouw van zijn eigen productiehuis, Big Little1, dat sportwedstrijden en fictiereeksen maakt.

Van den Begin en Crets blijven ook binnen Alfacam hun creatieve vrijheid behouden en kunnen programma's voor zowel de openbare als de commerciële omroep maken.

Peter Van den Begin ziet alleen maar voordelen. 'Door logistieke ondersteuning kunnen we creatief blijven en toch meer producties op hetzelfde moment maken', zegt hij.

Door de internationale contacten van Alfacam hoopt acteur en mede-zaakvoerder Stany Crets formats in het buitenland te kunnen verkopen.
Door dsl
Meest recent