Uitbater tankstation in Groot-Bijgaarden gewond na overval

Drie gemaskerde en gewapende mannen hebben woensdagochtend rond 2.30 uur de winkel van het Texaco-tankstation langs de E40, richting Brussel, in Groot-Bijgaarden overvallen. De gerant raakte daarbij gewond.

sdg

De daders stormden de winkel binnen en bedreigden de uitbater met twee handvuurwapens en een kalasjnikov. De overvallers gingen heel brutaal en professioneel te werk. Ze gijzelden minstens één klant door die met handboeien vast te maken.

De gangsters schakelden één van de bewakingscamera’s uit en wisten de andere camera’s grotendeels te omzeilen. Ze eisten de code van de kluis, maar de 30-jarige zaakvoerder weigerde die te geven. Daarop vielen de overvallers de man aan met een spray. Het slachtoffer raakte gewond aan het hoofd en moest overgebracht worden naar het UZ Brussel.

De daders gingen aan de haal met de portefeuille van het slachtoffer en een reeks betaal- en telefoonkaarten. De getroffen zaak is uitgerust met anti-overvalluiken. Die konden echter niet geactiveerd worden door de inrichting van de winkel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten