Lieven Verstraete komt tiende keer terug

© Paul Van Rooy

VRT-journalist Lieven Verstraete was dinsdag nog maar eens de slimste in het quizprogramma de Slimste Mens. Danser Davy Brocatus klopte Geena Lisa nipt in de finale.

avb

Lieven Verstraete worstelde met de foto's van verschillende boomsoorten, maar onder andere dankzij zijn feilloze kennis van de Comme chez Soi was Verstraete ook dinsdag weer ongenaakbaar. Hij mag daardoor een tiende keer terugkeren en evenaart daarmee de prestatie van Bart De Wever.

Geen Lisa ging compleet de mist in bij de covers van Time Magazine. Ze herkende amper een van de 'Men of the Year' en verzekerde zich op die manier van een plaatsje op de pijnbank.

Davy Brocatus bleek dan wel een kenner van de Tiny-boeken, het volstond niet om hem van het eindspel te sparen. Daarin waren Brocatus en Geena Lisa aan elkaar gewaagd.

Geen van beiden bleek een grote kenner van de vaderlandse geschiedenis, maar door tactisch te spelen haalde Brocatus de bovenhand. Met nog slechts enkele seconden op de chronometer speelde hij Geena Lisa onverbiddelijk naar huis.

Woensdag nemen Verstraete en Brocatus het op tegen SP.A-kopstuk Johan Vande Lanotte.

Aangeboden door onze partners

Lees ook