Matroesjka’s bekroond

ANTWERPEN - Bij de uitreiking van de prijzen van de Radio- en Televisiekritiek heeft de VTM-fictiereeks ,,Matroesjka’s'' de Prijs voor de Televisiekritiek gewonnen. ,,De ochtend van Studio Brussel met Wim Oosterlinck'' won de Prijs voor de Radiokritiek. Het Ketnet-programma ,,Bumba'' kreeg de prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor het beste jeugdprogramma.

bava

In de categorie Televisiekritiek was het een nek-aan-nek-race tussen het Canvas-programma ,,Het Bourgondisch Complot'' en ,,Matroesjka’s''. Na drie spannende stemrondes haalde de fictiereeks over de vrouwenhandel, met het kruim van de Vlaamse acteurs en actrices, het nipt van het reisprogramma van Michiel Hendrickx.

De andere genomineerden waren de tweede reeks van ,,Peking Express'' (VT4), ,,Chris & co Live'' (VT4) en ,,Trigger Happy'' (KANAALTWEE).

Het ochtendprogramma van Wim Oosterlinck op Studio Brussel kon, wegens zijn creativiteit en frisse aanpak, vooral bij de jongere juryleden op de nodige bijval rekenen. Ook bij deze stemming was het spannend en Oosterlinck haalde het nipt van ,,Het Beste Moet Nog Komen'', het Radio 1-praatprogramma van Friedl’ Lesage.

Kippensoep

Oosterlinck verdiende volgens de jury de prijs omdat hij op een originele manier de ochtend kleur geeft. Ook zijn kippensoepactie, die begon als een klein idee en uitgroeide tot een originele actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan, oogste veel lof. Andere genomineerden waren ,,Duyster'' (StuBru), ,,De Bende van Marconi'' (Radio 1) en ,,Het Leugenpaleis'' (StuBru).

De negende Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor het beste Jeugdprogramma werd uitgereikt aan het Ketnet-programma ,,Bumba''. De Radio- en Televisieprijzen worden sinds 1962 elk jaar uitgereikt door de Vlaamse radio- en televisiejournalisten. De prijzen werden zaterdag voor de 44ste keer uitgereikt bij General Motors Belgium in Antwerpen.

LEES OOK