Antwerpse schepen Chantal Pauwels naar Ballet van Vlaanderen

Bron © belga
ANTWERPEN - De Antwerpse schepen Chantal Pauwels (Groen!) gaat vanaf volgende week donderdag aan de slag als Directeur Communicatie bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In die functie wil ze het Ballet meer bekendheid geven bij het grote publiek. De beslissing om, na de tegenvallende verkiezingsuitslag van 8 oktober, bij het Ballet aan de slag te gaan, noemt Pauwels een ,,bewuste keuze''.
Chantal Pauwels was de voorbije zes jaar als schepen bevoegd voor sport, emancipatie, informatie, samenlevingsopbouw en communicatie. Na de verkiezingen van 8 oktober geraakte Pauwels niet meer verkozen en moest ze op zoek gaan naar een nieuwe job.

Dat ze uiteindelijk voor een functie bij het Ballet van Vlaanderen kiest, noemt ze zelf een ,,bewuste keuze''.

,,Ik heb het Ballet voor de verkiezingen van 8 oktober leren kennen als toeschouwer. Ik viel onmiddellijk voor het Ballet, maar toch merkte ik dat het Ballet weinig verankerd is in Antwerpen'', legt Pauwels uit.

Ook oud-burgemeester Leona Detiège, voorzitter van het Ballet, merkte dat de communicatie binnen het Ballet, dat de afgelopen tijd heel wat veranderingen heeft ondergaan, niet van een leien dakje verliep. ,,We hebben daarvoor een oplossing gezocht en die hebben we gevonden in de persoon van Chantal Pauwels'', aldus Detiège.

De artistiek directeur van het Ballet, Kathryn Bennetts, is alvast erg opgezet met de komst van Pauwels. ,,De komst van Chantal is een signaal dat het Ballet een duidelijke verandering ondergaat. Chantal betekent een uitstekende aanvulling voor onze organisatie. Dit is het begin van een spannende periode'', aldus Bennetts.

Pauwels stapt dan misschien wel uit de actieve politiek, echt dicht zal de deur naar het stadhuis niet zijn. ,,Ik ga in mijn nieuwe functie vaak op hun deur staan kloppen'', besloot Pauwels
Door jav
AANGERADEN