7

vooroordelen over Italianen

Zoals cabaretier Herman Finkers al zei: ,,Italianen hebben heel veel vooroordelen. Vooral Italianen met een snor.'' Maar wat zijn ónze voordelen tegen Italianen? En gaan ze op voor de Sicilianen?

1. Italianen zijn lui

Nee hoor, veel Sicilianen hebben een job. Alleen is het niet altijd even duidelijk wat ze precies doén. Bij een bezoek aan de deputé voor toerisme liepen zowat twintig bedienden elkaar voor de voeten als het erop aan kwam de sleutel van de damestoiletten te zoeken.

2. Italianen schreeuwen

Laat ons zeggen dat ze harder praten dan strikt noodzakelijk.

3. Italianen rijden als gekken

Klopt, of ze nu met de auto, de Vespa of de fiets zijn.

4. Italianen houden van drukte

Hoe verklaar je anders dat de 5 miljoen Sicilianen allemaal bijeenhokken in hun overvolle steden en 's zomers allemaal naar de smalle - en even overvolle - zandstroken aan de kust vluchten?

5. Italianen drinken koffie met sloten

Niet echt. Ze drinken wel heel veel kopjes koffie, maar die zijn zo minuscuul dat ze makkelijk 20 kopjes kunnen drinken tegen één mok van ons.

6. Italianen gaan gekleed in Armani

Niet waar. Nergens zo'n klassenverschil gezien als in Palermo: chique buurten barsten van de onbetaalbare winkels, in volksbuurten koop je eten en kleren tegen vooroorlogse prijzen.

7. Italianen zijn macho's

Ja en nee. Nee, want de kleur van voetbalclub Palermo is roze (!). En ja, maar het zijn wel aangename macho's: als een vrouw binnenkomt, gaan vijf portiers tegelijk de deur openhouden

(zie punt 1)

.

Aangeboden door onze partners