Guy Kiala wil meer voetbal brengen in ploeg van Opstal

Guy Kiala dsj

Foto: © johnny de saedeleer

BUGGENHOUT - Opstal begint zaterdag aan de nieuwe competitie met een trip naar Wilrijk. Voor de nieuwe trainer Guy Kiala, zeven jaren lang assistent in Opwijk, de eerste opdracht in zijn nieuwe uitdaging.

'Ik wist dat ik hier ooit terecht zou komen en ben er dankbaar voor. Dit is een uitdaging om mijn voetbalvisie om te zetten in daden. Meer voetbal in de ploeg brengen, beschouw ik als mijn eerste opdracht. Discipline en organisatie zijn belangrijke patronen net als het nemen van de eigen verantwoordelijkheid. Het bewegen zonder bal zal in belangrijke mate toenemen', aldus Kiala bij de ploegvoorstelling.

De resultaten van de geel-zwarte voorbereiding waren niet echt overtuigend. Opstal kwam wel twee bekerrondes door maar in de latere oefenwedstrijden liep men op enkele opdoffers. 'Resultaten in de voorbereiding zijn geen waardemeter. Een prima voorbereiding en bekercampagne zijn soms de aanzet van een minder goede competitie. En omgekeerd.'

Met Koppen, De Wilde en Carlier vertrok de as en de ruggengraat van de ploeg. Meteen ook de mannen met het meeste talent. Vandaar dat er bij de achterban enige twijfel rees. Het zorgde voor bijkomende druk.

'Het wordt knokken voor elke zege, voor elk punt', aldus Kiala. 'Succes krijg je niet op een presenteerblaadje. Daarvoor moet hard worden gewerkt.' (ddd)