Le fils wint Joseph Plateau-prijzen

GENT -
De Joseph Plateau-prijs voor beste Belgische film gaat naar Le fils van Luc en Jean-Pierre Dardenne. Die kregen ook de prijs van de beste regisseur . Om het feestje voor Le fils compleet te maken, kreeg Olivier Gourmet de prijs voor beste acteur . Antje De Boeck eindigde met Hop ex aequo met Els Dottermans (Meisje ).

Alle prijzen voor televisie gingen naar de VRT-serie Stille waters . De reeks werd uitgeroepen tot beste Belgische tv-drama , Antje De Boeck was beste actrice en Jan Decleir was ondanks een zeer kort optreden beste acteur .

De Joseph Plateau-prijzen werden voor het eerst uitgereikt in Brussel, buiten het kader van het Gentse Filmfestival. De jury bestaat uit critici en professionals uit de Belgische film- en tv-wereld.

Op het Festival van de fantastische film in Brussel ging de Gouden Raaf naar Cypher van Vincenzo Natali. De prijs van het publiek ging naar Dead end van Jean-Baptiste Andrea en Fabrice Canepa. Zij wonnen ook de Zilveren Meliès voor beste Europese fantastische film.

AANGERADEN