Socialisten vieren massaal 1 mei

Dankwoorden voor minister Luc Van den Bossche

De socialistische beweging heeft massaal en hoopvol 1 mei gevierd. In de 1-meistoet stapten ongeveer 5.000 mensen op. Lijsttrekster voor de kamer Freya Van den Bossche hoopt dat de peilingen zich niet vergissen en dat 18 mei een rode zondag wordt. Dankwoorden waren er voor Luc Van den Bossche die voor het eerst sinds lang niet aan de verkiezingen deelneemt.

(RVH)

Op een verdwaalde regendruppel na bleef het droog tijdens de optocht die ook op heel wat belangstelling langs de kant kan rekenen. Pas toen Freya Van den Bossche aan haar toespraak begon, gingen de hemelsluizen open.

,,Ik ben verheugd dat we met zoveel zijn om 1 mei te vieren. Niet alleen de socialisten vieren maar ook de groenen en de liberalen. Maar het verschil tussen links en rechts is dat wij elke dag socialist zijn en de anderen enkel op 1 mei'', zei Freya Van den Bossche. Ze gaf een overzicht van historische realisaties van de socialisten maar wees erop dat er nog veel moet gebeuren in het streven naar meer rechtvaardigheid. De paarsgroene regering kreeg goede punten maar Van den Bossche was wel ontgoocheld dat zo weinig gebeurd was inzake fraudebestrijding.

,,Ik wil ook een dankwoord brengen aan mijn vader, Luc Van den Bossche, die voor het eerst niet meer deelneemt aan de verkiezingen. Bedankt papa'', zei zij. Ze werd daarin bijgetreden door Mil Kooyman van het ABVV die zijn waardering uitsprak voor de modernisering van de openbare diensten die Luc Van den Bossche heeft doorgevoerd. Hoewel hij toegaf dat de vakbonden daarover vaak in de clinch lagen met Van den Bossche.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten