,,Sloffen sigaretten slingeren op oprit''

In de toonzaal van de garage van Stefaan Autekie in Sleidinge werden tijdens het weekend twintig autoradio's met ingebouwde cd-lezer gestolen. In dat Texaco-tankstation werd ook geld ontvreemd. Hetzelfde gebeurde nagenoeg gelijktijdig in een Q 8-benzinestation in Lembeke. Dezelfde nacht werden in Eeklo in een tankstation van Fina meer dan vijftig sloffen sigaretten gestolen. Ook het kasregister werden opengebroken.

door Ivan VANHOVE en Marc VAN HULLE

De dieven oogstten een rijke buit in de aan Zwaantjen in Sleidinge gelegen garage Autekie. ,,Toen mijn zus om 1 uur belde dat er was ingebroken in haar tankstation in Lembeke, gingen mijn man en ik een kijkje nemen in onze zaak. Tot onze grote verbazing hadden ook wij ongewenst bezoek gekregen. De deur van de nieuwe toonzaal was geforceerd en naast een som geld waren twintig autoradio's meegenomen. We begrijpen niet waarom het alarm niet was afgegaan'', zeggen Daisy Pattijn en haar man Stefaan Autekie.

Ze zijn al de derde keer het slachtoffer van een inbraak. ,,Een jaar geleden werd ook bij ons ingebroken. Intussen trokken we een nieuw gebouw op dat volledig beveiligd is met een alarminstallatie. We begrijpen niet dat ze niet functioneerde. De politie en Belgacom zoeken naar de precieze reden. Misschien werd de alarminstallatie onklaar gemaakt'', vermoedt Pattijn.

Haar zus Oliva baat in Lembeke in de Eeklostraat een Q 8-station uit. ,,Bij ons konden de dieven enkel een beetje wisselgeld uit de kassa nemen. Bij het horen van het alarmsignaal sloegen ze op de vlucht'', acht Oliva Pattijn zich gelukkig.

Sigaretten

Ook het winkeltje van het tankstation van Hugo Van Ghyseghem in de Oostveldstraat kreeg inbrekers over de vloer. Zij hadden het vooral gemunt op baar geld en sigaretten. ,,Ik vermoed dat er zo'n 2.500 euro aan sigaretten is gestolen en nog eens om en bij de 400 euro wisselgeld uit de kassa'', zegt Van Ghyseghem.

Het was even schrikken voor Hugo Van Ghyseghem toen hij maandagochtend om halfzeven aan zijn tankstation in de Oostveldstraat 232 in Eeklo aankwam. De krantenman stond hem op zijn oprit op te wachten. ,,Die had, toen hij mijn krant in de brievenbus wou deponeren, gezien dat er een aantal sloffen sigaretten rondgestrooid op de oprit lag. Ook de deur van mijn shop stond open. Hij rook meteen onraad en verwittigde de politie.''

Met een koevoet werd de aluminium deur van de shop opengebroken en op dezelfde manier werd ook het kasregister te lijf gegaan. De dieven pakten handenvol sigaretten mee en graaiden ook gretig in de kassa. In hun haast lieten ze wel wat sigaretten vallen op de natgeregende oprit. ,,Ze namen zelfs een oude schrijfmachine mee die ik hier nog staan heb voor als de printer het eens begeeft'', zegt Hugo Van Ghyseghem. ,,Gelukkig lieten ze mijn computer met rust.'' De gerechtelijke politie kwam al ter plaatse en nam vingerafdrukken in het Eeklose tankstation.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten