Tim Depijpere verving vader in tankstation

Pomphouder oog in oog met overvallers

Tim Depijpere stond maandagavond oog in oog met drie overvallers, kort voor hij het tankstation Texaco in de Kortrijkstraat 376 zou sluiten. Toen die hem naar buiten zagen komen, waren ze zo verrast dat ze meteen het hazenpad kozen.

(ODW)

,,Ik vervang hier pas mijn vader André Depijpere, die met vakantie is op Sardinië. Maandagavond enkele minuten voor sluitingstijd -- het moet zowat vijf voor acht zijn geweest -- ging ik naar buiten met de onverkochte dagbladen. Ik begaf me naar de bandenblazer om die af te koppelen, toen ik plots drie overvallers met een bivakmuts in de richting van onze winkel zag komen. Ze zagen me en maakten na een kleine aarzeling meteen rechtsomkeer en reden weg in de richting van Kortrijk'', vertelde Tim Depijpere gisteren.

Geschrokken

De jongeman was danig geschrokken, maar verwittigde toch meteen de politie. ,,Eigenlijk is het louter toevallig dat onze zaak niet werd overvallen. Was ik wat later naar buiten gekomen, dan waren die overvallers ongetwijfeld binnengekomen. En wat er dan was gebeurd, kunnen we wel raden. Gelukkig kwam het niet zo ver. Mijn vader heeft hier al wel eens kleine problemen gehad, maar nog nooit werd ons tankstation overvallen. Laten we hopen dat het bij die ene mislukte poging blijft'', zucht Tim Depijpere.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten