Gestolen beelden van Delvoye zijn terecht

Het kunstwerk

Wenende beelden

van Wim Delvoye die vrijdag aan de Kraanlei verdwenen, zijn op een mysterieuze wijze weer boven water gekomen. De beelden werden gisteren in de gebouwen van Radio Contact aan de Sint-Lievenslaan 63 aangetroffen.

De kunstwerken stonden er gewoon in de gang. Wie ze daar gezet heeft en waar ze al die tijd geweest zijn, blijft voorlopig een groot vraagteken. De nv Gravensteen, die eigenaar van de dure kunstbeelden is, haalt opgelucht adem. De beelden vertegenwoordigen een waarde van ruim 25.000 euro (één miljoen frank).

,,We hadden niet meteen verwacht de kunstwerken terug te vinden, laat staan zo snel. Op onze oproep in de krant was welgeteld één tip gekomen die waardeloos bleek'', reageert een tevreden Nick Renckens van de nv Gravensteen.

,,Het is alleszins een heel eigenaardige kwestie. Bij Radio Contact weet men volgens de recherche ook niet waar die beelden plots vandaan komen. Het is echt een mysterie. De beelden zijn niet beschadigd. Het moet nog besproken worden of ze terug op hun vertrouwde plaats zullen worden bevestigd. Wellicht wel, want ze maken echt deel uit van het gebouw én de Kraanlei. We gaan alleszins strikte beveiligingsmaatregelen voorzien.''

Het kunstwerk

Wenende beelden

is van de hand van de befaamde Belgische kunstenaar Wim Delvoye. De twee grote bronzen hoofden hingen sinds 1996 aan een zuil van de voorgevel van het moderne gebouw

Het Minnepand

aan de Kraanlei 35. De beelden stellen een man en een vrouw voor uit wiens ogen zachtjes tranen druppelen. (KVDS)

LEES OOK

Nu in het nieuws