Vlerick inviteert in het Engels

De Vlerick Management School stuurde eentalig Engelstalige uitnodigingen rond om woensdag de eerste steen van zijn campus op de Reep te leggen. Gedeputeerde Sander Vercamer en Piet Van Eeckhaut, voorzitter van de provincieraad, lieten weten dat ze niet ingaan op Engelstalige uitnodigingen. ,,Een vergissing'', geeft decaan Roland Van Dierdonck toe.

De Vlerick School bouwt een nieuwe campus uit in het gewezen seminarie op de Reep, eigendom van de provincie. Voor de eerstesteenlegging stuurde de school eentalig Engelstalige uitnodigingen rond. Vercamer en Van Eeckhaut lieten weten dat ze niet komen.

Gedeputeerde Sander Vercamer: ,,Had men 20 jaar geleden een Franstalige uitnodiging rondgestuurd, dan zou de wereld te klein geweest zijn. Ook zo'n Engelstalige uitnodiging is in strijd met onze regelgeving inzake het gebruik van het Nederlands in het onderwijs, het bedrijfsleven en het bestuur. In mijn officiële functie van gedeputeerde wil ik niet op dergelijke uitnodigingen ingaan. Ik weet wel dat men Engels nodig heeft, maar daarom hoeft men zijn moedertaal niet te verloochenen''.

,,Een vergissing'', zegt Roland Van Dierdonck, decaan van de Vlerick School. ,,We zijn onze roots niet vergeten, maar we hebben expliciet de opdracht van de Vlaamse overheid gekregen een internationale businessschool uit te bouwen. Bijna al onze programma's worden daarom in het Engels gedoceerd. Ook onze communicatie met de buitenwereld verloopt in het Engels. Daarom heeft ons marketing departement ook Engelstalige uitnodigingen voor de eerstesteenlegging rondgestuurd. Dat was een vergissing, want dat publiek is Nederlandstalig. Ik heb aan de betrokkenen onze taalpolitiek uitgelegd en mij verontschuldigd, want ze hebben 100 procent gelijk''. (DAL)

Lees ook

Nu in het nieuws