Man met sabel overvalt tankstation

Het Texaco-tankstation langs de E17 in Nazareth richting Antwerpen is zondagnacht overvallen door een man met een sabel en een busje traangas.

Rond middernacht stormde de overvaller door de voordeur binnen in de Star Market, de shop van het benzinestation. De kerel droeg een muts en bedekte zijn gezicht met een sjaal. Hij zwaaide met een sabel en haalde vervolgens ook een busje traangas boven. Daarmee spoot hij de bediende achter de balie in het gezicht.

De overvaller sprong daarop over de balie, opende de kassa, griste het geld eruit en sprong vervolgens opnieuw over de balie. Hij vluchtte met de buit langs dezelfde weg waarlangs hij gekomen was. De dader had zijn wagen achter de shop geparkeerd. Hij stapte in en stoof weg. Het gaat om een Franstalige man, vermoedelijk van het Aziatische type.

Op het moment van de roof bevonden zich een paar met een kind in de shop. Zij waren getuige van de feiten. Het kindje ondervond last van het traangas en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

De bedienden van de shop, die dag en nacht open is, weigerden gisteren alle commentaar. Ook over de omvang van de buit is niets bekend.

Het is niet de eerste keer dat het tankstation het mikpunt is van een overval. In augustus nog probeerde een 23-jarige Gentenaar 's ochtends in alle vroegte de shop te beroven. Hij kwam echter van een kale reis thuis. Toen hij zijn pistool bovenhaalde en de inhoud van de kassa eiste, sloeg het alarm aan. Hij sloeg op de vlucht maar kon door de speurders worden geklist. (KVDS/DIH)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten