Eendjes voor fietsers

Op het Dapperheidsplein in Anderlecht pronkt een fonkelnieuwe fietsenstalling. Ontworpen door kunstenaar Wim Delvoye. De inhuldiging van het kunstwerk betekent tevens de start van de tentoonstelling 'Wim Delvoye in beeld' in Gemeenschapscentrum De Rinck.

De fietsenstalling past in het Kunst Stallen-project van City Sens. Delvoye lokte eerder commotie uit met zijn 'Cloaca'-kunstwerk.

De opdracht voor de fietsenstalling was niet zo eenvoudig: een functioneel kunstwerk creëren dat in de omgeving past en dat het mobiliteitsvraagstuk aankaart. Delvoye koos voor een aaneenschakeling van eendjes in massief brons die over een muurtje wandelen. De eendjes staan symbool voor de zwakke weggebruiker.

Door te kiezen voor Delvoye wil de gemeente haar culturele uitstraling verhogen. Het is zeker de bedoeling dat de bewoners ook gebruik maken van de fietsenstalling, die niet louter als kunstwerk mag dienen.

  • Wim Delvoye in beeld, van 17 september tot 31 oktober in Gemeenschapscentrum De Rinck, Dapperheidsplein 7, 1070 Anderlecht. Tel: 02-524.32.35.

    LEES OOK

    Nu in het nieuws