Surfen naar Jacques Vermeire

ZOTTEGEM -
Stijn De Bruycker is sinds zijn kinderjaren een grote fan van Jacques Vermeire. Onlangs vatte hij het idee op om van ,,Vlaanderens grootste komiek'' een website te maken. Die website is nu operationeel, maar nog lang niet af want ,,het is een tweejarenplan'', zegt de initiatiefnemer.

Al van kindsbeen was ik geboeid door de figuur van Jacques Vermeire. Ik keek dan ook naar elke uitzending van Meester hij begint weer en nadien F.C. De Kampioenen , waarin Jacques Vermeire schitterde als komiek. Ik zag ook zaalshows van hem'', vertelt Stijn De Bruycker.

Hij denkt dat Vermeire meer in petto heeft dan wat we van hem te zien krijgen op het televisiescherm. ,,In de rol van DDT kwam Jacques het meest realistisch over. Verschoten - uit de gelijknamige VTM-serie - is een iets te beperkt personage voor de capaciteiten van zijn acteertalent.'' Dat is volgens De Bruycker ook de reden waarom Vermeire minder populair werd.


In ruil
Hij vond het een tekort dat Jacques Vermeire, in tegenstelling met de meeste BV's, nog geen website had. Via VTM vroeg hij toestemming hiervoor en samen met webmaster Ruben Schollaert ging hij aan de slag. Hij haalde de informatie uit eigen archief, maar kreeg ook heel wat via VTM en het productiehuis D&D.

Met D&D maakte hij een overeenkomst om in ruil voor het logo op de website alle informatie over de zaalshows en toekomstplannen uit eerste hand te krijgen. Op die manier kon hij een vrij complete biografie van Vermeire op de website zetten. Wat nog ontbreekt, zijn enkele besprekingen van de zaalshows en interviews.

Naar verluidt zou Vermeire in 2006 definitief een punt zetten achter zijn carrière en daarom zou de website tegen die datum dan ook volledig moeten zijn. Dit is ook de afspraak die gemaakt is met Jacques Vermeire.

Via VTM heeft Vermeire al te kennen gegeven dat hij de website goed vindt. Zowel De Bruycker, als webmaster Ruben hopen om binnenkort Vermeire eens persoonlijk te ontmoeten. (RG)

  • www.jacquesvermeire.tk