Zien en gezien worden

Op de hippodroom komt het erop aan om te zien maar nog meer om gezien te worden. De paradepaardjes waren weer legio. In het VIP-paleisje dat Electrabel voor zijn rekening nam, wemelde het van de politici: Luc Van den Bossche, Stefaan De Clerck, Karel De Gucht, Rik Daems, gouverneur Paul Breyne, Herman De Croo, Jaak Gabriëls, Vincent Van Quickenborne, Stefaan De Clerck... Ze waren er allemaal.

Met het champagneglas in de hand werd niet enkel over paarden gekeuveld. Meer nog over het ontslag van minister Magda Aelvoet en de politieke gevolgen van haar aftocht.

Waar de persmensen zich moesten accrediteren, kwamen plots ook Jo Planckaert en Niko Eeckhout binnengedwarreld. Elk rijden ze voor een andere ploeg, maar ze zijn vrienden voor het leven. Ze hadden hun rennerspak nog aan. Ze hadden net negentig kilometer training in de benen en zouden het er in de namiddag wel eens van nemen. ,,Snel andere kleren aantrekken en naar de Gaverbeek toe'', zei Jo. Vorig jaar was hij ook al op de Koerse present en hij kreeg toen met één simpele gok 8000 ballen op zijn conto.

Onbereikbaar voor de pers waren de gasten Jean-Marie Leblanc, organisator van de Ronde van Frankrijk, en UCI-voorzitter Hein Verbrugghe. Andere BV's die we tegen het lijf liepen, waren Marijn De Valck, Peter Vanlaet van Mama's Jasje, Luc Steeno en actrice Loes Van den Heuvel van FC De Kampioenen. Allemaal hadden ze hun redenen om mee te genieten van het grootse volksfeest aan de Gaverbeek.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten