Kamer van Koophandel naar Huis van de Ondernemer

DENDERMONDE -
Om de verdere groei en nieuwe initiatieven mogelijk te maken verhuist de Dendermondse afdeling van de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen vandaag naar haar nieuwe stek aan de Noordlaan. Het vroegere gebouw van de socialistische mutualiteit werd de voorbije maanden helemaal ontmanteld en herbouwd. Algemeen directeur Karel Uyttersprot spreekt van het Huis van de Ondernemer .

Uyttersprot speelde een belangrijke rol in de groei die de Kamer in Dendermonde kende. ,,Met meer dan duizend leden vertegenwoordigt de Kamer vandaag 75 procent van de bedrijven in het arrondissement'', geeft Uyttersprot graag mee. ,,Toen ik in 1984 aantrad beschikte ik in het stadhuis over één secretaresse. Vandaag werken in Dendermonde 25 personeelsleden.'' Zij bouwden in de regio het grootste netwerk van zaakvoerders, bedrijfsleiders, kaderleden en vrije beroepen uit.

,,In de provincie waren we de eersten met een Bedrijvencentrum. Van uit Dendermonde maakten Vlaanderen en Nederland kennis met opleidingsprojecten als Plato en Athena en wij creëerden ruimte voor de Mini-ondernemingen en het Milieucharter'', geeft Uyttersprot een overzicht van de initiatieven die de Dendermondse Kamer het voorbije decennium nam. Al die diensten en initiatieven vinden nu een onderkomen in het Huis van de Ondernemer waar ook het eerste Ondernemersloket in de regio wordt aangeboden. (HAD)

AANGERADEN