Live voetbal

30/08Einde

UEFA Europa League > Kwalificatie > Play-off ronde / Speeldag 2

Brøndby IF - KRC Genk

2 - 4 Wed
Kamil Wilczek34'Johan Larsson58'
15'Ruslan Malinovskiy33'Dieumerci Ndongala66'Sébastien Dewaest87'Mbwana Samatta
Heenwedstrijd2-5
Start wedstrijd 20:33 Plaats Brøndby Stadion Brøndby Stadion Toeschouwers 8.636 Scheidsrechter Gediminas Mazeika

Genk nooit in de problemen op het veld van Brondby, poules van de Europa League zijn een feit

Foto: EPA-EFE

Competitieleider Racing Genk heeft zich probleemloos geplaatst voor de poulefase van de Europa League. Na winst in de heenmatch waren de Limburgers nu ook de betere op het veld van het Deense Brondby (2-4).

Van de helse sfeer die de Brondby-fans vorige week nog in de Genkse Luminus Arena creëerden, viel vanavond weinig te merken. Ook in Denemarken geloofden ze blijkbaar niet meer in de kwalificatie na de ruime nederlaag (5-2) een week geleden. En dat gevoel werd alleen maar versterkt toen Malinovskiy vrij mocht aanleggen en met zijn schot de netten vond. Er was amper een kwartier gespeeld, de linker van de Oekraïener bleek nog maar eens van goudwaarde.

Genk nooit in de problemen op het veld van Brondby, poules van de Europa League zijn een feit
Malinovskiy scoorde alweer. Foto: REUTERS

Genk bleef verder domineren en dat resulteerde iets voorbij het half uur in een tweede Genkse treffer. Trossard loodste Ndongola alleen voor de Deense keeper, de flankaanvaller behield het overzicht en duwde de tweede Genkse treffer tegen de netten. De Genkse vreugde resulteerde heel even in concentratieverlies en daarvan profiteerde Wilczek om de aansluitingstreffer van dichtbij tegen de netten te duwen. Geen paniek, de thuisploeg moest nog altijd vier keer scoren om verlengingen uit de brand te slepen.

Deense gelijkmaker zorgt even voor animo

Genk nooit in de problemen op het veld van Brondby, poules van de Europa League zijn een feit
Ook Dewaest scoorde. Foto: BELGA

Ook in de tweede helft kwamen de Genkenaren aanvankelijk nauwelijks in de problemen. De Limburgers claimden het balbezit, de Denen probeerden af en toe te prikken maar slaagden nauwelijks in hun opzet. Genk zat al meer met de competitiewedstrijd komend weekend tegen Kortrijk in het hoofd en plaatste de voet op het rempedaal. Geen probleem, de kwalificatie was al sinds vorige week een feit. De Deense supporters zetten zich wel opnieuw achter hun ploeg en gingen helemaal uit hun dak toen Larsson de gelijkmaker nette. Voor Genk het signaal om het gaspedaal weer even dieper in te drukken met een grote kans voor Pozuelo. En die Genkse druk resulteerde al snel in een derde treffer: hoekschop Pozuelo, kopbal Dewaest. Wat heeft dit Genk toch oneindig veel offensieve mogelijkheden.

Coach Philippe Clement besefte dat de buit binnen was en haalde al meteen twee smaakmakers naar de kant: zowel Trossard als Pozuelo mochten gaan rusten, even later mocht ook Maehle de douches vroegtijdig opzoeken.

Genk speelde de wedstrijd volwassen, Samatta pikte ook nog zijn doelpunt mee waarmee Genk zich al bij al vrij makkelijk plaatste. Het weet morgen tegen wie het in de poulefase mag uitkomen. Genk speelt de komende maanden nog minstens zes Europese matchen maar mag met dit team en deze conditie hopen op een Europese overwintering.

Door gvdl