Live voetbal

21/09Einde

Bundesliga / Speeldag 5

FC Bayern München - 1. FC Köln

4 - 0 Wed
Robert Lewandowski3'Robert Lewandowski48'Philippe Coutinho62'Ivan Perišic73'
Start wedstrijd 15:30 Plaats München Stadion Allianz Arena Toeschouwers 75.000 Scheidsrechter Patrick Ittrich

Twee goals en twee records voor Robert Lewandowski

Bron © Reuters

Foto: EPA-EFE

Robert Lewandowski en goals maken: het is al jaren eigenlijk een synoniem voor elkaar. De Poolse prijsschutter scoorde op de vijfde speeldag al zijn negende goal van het seizoen. Daarmee evenaart hij een record uit de jaren zestig en een clubrecord.

Slachtoffer van dienst was dit keer FC Keulen, dat met 4-0 de boot in ging op bezoek in de Allianz Arena.

Lewandowski opende de score al na drie minuten en verdubbelde die drie minuten na rust. Daarna was het aan Philippe Coutinho vanop de stip en Ivan Perisic om een goaltje mee te pikken. Intussen had Kingsley Ehizibue van Keulen de partij moeten verlaten met een rode kaart.

Voor Lewandowski was het dus weer een productief seizoensbegin, maar nu doet de topschutter van de Bundesliga wel iets heel mooi. Hij evenaart met negen doelpunten in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen het record van Peter Mayer, die in het seizoen 1967-1968 even goed deed voor Mönchengladbach. Bovendien was de eerste goal van ‘Lewa’ meteen het seizoen voor nog een record, want hij scoorde net als Carsten Jancker in 2000-2001 vijf keer voor Bayern in de eerste vijf matchen.

Bayern stond geheel in de lijn van de verwachting op kop van de Bundesliga met elf punten, maar RB Leipzig ging daar zaterdagavond weer over met dertien stuks. Willi Orban zette de leider op voorsprong, daarna volgde een doublette van invaller Marcelo Saracchi.

.Borussia Dortmund heeft negen punten en trekt zondag naar Eintracht Frankfurt.

Door Laurens Van Heuverswijn