Live voetbal

20/10Einde

Bundesliga / Speeldag 8

1. FC Köln - SC Paderborn

3 - 0 Wed
Simon Terodde8'Louis Schaub59'Sebastiaan Bornauw85'
Start wedstrijd 15:31 Plaats Keulen Stadion RheinEnergieStadion Toeschouwers 50 000 Scheidsrechter Manuel Gräfe

Sebastiaan Bornauw door het dolle heen na eerst doelpunt in Bundesliga, Keulen boekt belangrijke zege in degradatiestrijd

Bron © BELGA

Foto: Marius Becker/dpa

Terwijl Anderlecht in acute noord verkeert wat verdedigers betreft, gaat het Sebastiaan Bornauw voor de wind in de Bundesliga. De 20-jarige verdediger is een vaste waarde bij traditieclub FC Keulen en Bornauw opende zondag zijn rekening voor zijn nieuwe club. Keulen won op de achtste speeldag met 3-0 van Paderborn.

Op het uur stond Keulen in het RheinEnergiestadion al 2-0 voor, na treffers van Simon Terodde en Louis Schaub. Sebastiaan Bornauw legde vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de 3-0 eindstand vast.

Voor de van RSC Anderlecht overgekomen belofteninternational was dit het eerste officiële doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. FC Keulen boekte zo een broodnodige zege, de tweede van het seizoen nog maar, waarmee ze in de stand met zeven punten naar de vijftiende plaats opschuiven. Birger Verstraete is nog out na een meniscusoperatie.

Hoffenheim houdt Schalke 04 van de leidersplaats

Hoffenheim heeft zondagavond de slotwedstrijd van de achtste speeldag in de Duitse Bundesliga met 2-0 gewonnen van Schalke 04.

Bij de thuisploeg zorgden Andrej Kramaric (72.) en Ihlas Bebou (85.) voor de doelpunten. Benito Raman bleef de hele wedstrijd op de bank bij Schalke, dat door de nederlaag de leidersplaats laat liggen in Duitsland. Schalke is nu zevende met veertien punten, Hoffenheim elfde met elf punten.

Door rahe, belga