Live voetbal

21/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 8

KRC Genk - KV Oostende

3 - 1 Wed
Ronald Vargas16'Paul Onuachu44'Sander Berge90'
32'Idrissa Sylla
Start wedstrijd 20:32 Plaats Genk Stadion Luminus Arena Toeschouwers 18 114 Scheidsrechter Bram Van Driessche

KRC Genk kan opnieuw niet overtuigen, maar wint wel met 3-1 van KV Oostende

Overtuigend was het allemaal niet, maar Genk heeft terug wat gemoedsrust gekocht na de billenkoek in Oostenrijk. Tegen KV Oostende werd het 3-1, al mocht de ploeg van Mazzu toch een kaarsje branden voor doelman Coucke.

10 op 21 en een pandoering in de Champions League: de thuiswedstrijd tegen KV Oostende was voor kampioen Genk niet zomaar een tussengerechtje. Mazzu leek dus niet echt op zijn gemak voor de aftrap - hij had zijn team op drie plaatsen gewisseld. Dewaest, Heynen en Ndongala betaalden het gelag, Hagi en Onuachu mochten het vanaf de aftrap proberen. Ook Oostende had nood aan punten na één op zes tegen Kortrijk en Standard. Skulason was fit geraakt en startte meteen, Bataille kreeg de voorkeur op Capon. Vargas was opnieuw basispion na wat blessureleed. Genk toonde meteen dat het iets recht te zetten had. Het drukte Oostende achteruit en na amper vijf minuten kreeg Samatta al een dot van een kopkans. Even later moest Dutoit met een kattensprong de bal uit de voeten van de Tanzaniaan slaan na een pasje binnendoor. Het duurde even voor KVO wat ademruimte kreeg, maar Genk moest wel attent blijven voor de counters van de Kustboys. Een aanval op rechts via Canesin werd zo plots bijna binnengewerkt door Vandendriessche. Uiteindelijk was het toch een Oostendenaar die als eerste scoorde, maar wel in... eigen doel. Dutoit kon een kopbal van Ito nog pareren, maar Vargas werkte de rebound knullig binnen. 

Slordig Genk

De bezoekers aangeslagen? Niets van. Oostende begon zowaar beter te voetballen en domineerde zelf eventjes. Het resulteerde op het halfuur in een prima gelijkmaker van Sylla, zijn tweede voor KVO. Skulason was met een perfecte voorzet vanop links de aangever. Genk knoeide en wekte zelf eventjes ergernis op bij het thuispubliek door een aantal slordigheden en misverstanden. Toch kwam de ploeg van Mazzu net voor de rust opnieuw op voorsprong toen Onuachu een voorzet van Ito tegen de touwen werkte. Genk kon zo de rust in met wat gemoedsrust, maar werkpunten had het evenzeer, zoals afwerken, bijvoorbeeld. Onuachu kreeg kort na de rust meteen een dot van een kans via Ito, maar voor een leeg doel kreeg de boomlange Nigeriaan de bal niet in doel. Toen dat tien minuten later wél lukte, signaleerde de lijnrechter buitenspel. Het gaf Oostende nog steeds de kans om met een doelpuntje helemaal terug in de wedstrijd te komen. Tussen de twee pogingen van Onuachu voorkwam Coucke de 2-2 al na een poging van Vargas, ook Vandendriessche probeerde het maar trof de Genkse doelman.

Genk moest zowaar nog achteruit en dankte Coucke op de blote knieën dat het alweer geen puntenverlies leed. Jonckheere kreeg in het slotkwartier alleen voor doel de kans op een puntje, maar Coucke pakt zijn schot met een uitstekende voetreflex. In de absolute slotfase ging het gevaar liggen en slaagde Genk er toch nog in om KVO het nekschot te geven. Berge kon een zoveelste goede voorzet van Ito eindelijk eens binnenwerken. Geen overtuigende zege voor Genk, maar wel een belangrijke. Oostende blijft achter met één op negen.
 

Door Junior Verbeeke