Live voetbal

29/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 9

KV Oostende - Antwerp

1 - 1 Wed
Fashion Sakala60'
15'Dieumerci Mbokani
Start wedstrijd 20:00 Plaats Oostende Stadion Versluys Arena Toeschouwers 4 721 Scheidsrechter Wim Smet

Antwerp ziet twee goals afgekeurd worden en blijft op gelijkspel steken bij KV Oostende

Geen 9 op 9 voor de typeploeg van Antwerp. De avond aan de kust begon nochtans opperbest voor de Great Old na de vroege opener van – alweer – Mbokani. Nadien kregen we de ene kans na de andere te zien, met Sakala die een ongelukkige eerst helft uitwiste met de gelijkmaker. Verder kwamen beide teams ondanks de felle strijd nadien niet meer.

“Lamkel aan de zee, aan de zee, Lamkel aan de zee.” De meegereisde Antwerp-fans hadden er zin in. De wind mocht op deze afsluiter van speeldag 9 geen excuus vormen. Voor wie er nog aan twijfelde wat de sterkste formatie van Bölöni is: de Roemeen bracht voor de derde competitiematch op rij dezelfde elf namen aan de aftrap.

De bezoekers uit Deurne-Noord begonnen ook het best aan de partij. Na een kwartier voetballen stak Sakala in de zestien zijn been uit naar de doorgebroken Buta. Een domme actie van de Zambiaan, die rood-wit een penalty opleverde. Met Mbokani achter de bal weet je het wel. De topschutter uit de Jupiler Pro League joeg zijn zevende competitietreffer binnen.

De 0-1 was ook de ruststand, al had dat zomaar 2-3 kunnen zijn. Lamkel Zé en Refaelov stuurden Mirallas op doel af, maar de ex-Rode Duivel faalde tot twee keer toe. De missers aan de overzijde waren veel flagranter. Sakala ontpopte zich stilaan tot de schlemiel door alleen voor Bolat naast te besluiten. Even leek de winger zijn ongelukkige partij wat op te fleuren: met een gemeten assist bediende hij Sylla, maar ook die kopte van alsnog op de paal.

Magere oogst

De thuisploeg zocht ook na de pauze naar waar het recht op had: een doelpunt. D’Haese trapte over. Buta haalde na een prestigespurtje Sakala terug, il faut le faire. De gelijkmaker volgde toch, zowaar dankzij de ongeluksvogels van de eerste helft. Sylla kopte atletisch op Bolat, Sakala werkte in de rebound binnen. Antwerp reageerde binnen de minuut met de 1-2 van Mirallas. Een duwfout van Mbokani op Vandendriessche verbrodde echter het feestje. Smet keurde de eerste van Mirallas in Antwerp-shirt af.

Het was bij momenten genieten van de overgave bij beide teams. Ook Sakala vond zichzelf weer uit met een geplaatst schot dat naast zoefde en een poging op Bolat. Het bleef van links naar rechts gaan. De ingevallen Rodrigues liet de touwen trillen, maar had te veel naar Mbokani gekeken. Net als de Congolees duwde hij een Oostendenaar tegen de grond.

En hoe was het nog met Lamkel aan de zee? Wel, de Kameroener had bij het ingaan van de extra tijd de winning goal aan de voet, maar devieerde het leer naast de kooi van Dutoit. Het bleef bij 1-1, meteen het eerste gelijkspel van Antwerp dit seizoen. KV Oostende schiet met een 2 op 12 eveneens niets op in de klassering.

Door dige