Live voetbal

02/11Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 14

Club Brugge - KV Kortrijk

3 - 0 Wed
Hans Vanaken3'Hans Vanaken21'David Chidozie Okereke68'
Start wedstrijd 20:30 Plaats Brugge Stadion Jan Breydelstadion Toeschouwers 21 139 Scheidsrechter Nathan Verboomen

Club Brugge zet KV Kortrijk vlot opzij in West-Vlaamse derby, maar ziet Deli geblesseerd uitvallen

Club Brugge heeft streekgenoot KV Kortrijk zonder al te grote problemen verslagen op zaterdagavond. Club kreeg al in de eerste minuut een strafschop: uiteindelijk werd het 3-0. Blauw-zwart blijft vanzelfsprekend leider.

Waarom start Mbaye Diagne niet vaker bij Club Brugge? De Senegalees kreeg zijn kans in de basis tegen Kortrijk en toonde kort na rust nog eens haarscherp aan waarom Philippe Clement niet vaker een beroep op hem doet. Hij had de bal aan de tweede paal maar eenvoudig binnen te koppen, maar miste onbegrijpelijk het doel. Siebe Schrijvers – ook hij kreeg gisteren zijn kans – werd een zekere assist ontzegd.

Toen Diagne tien minuten later opnieuw een honderd procent-kans de nek omwrong – deze keer wel binnen het kader, maar knullig in de armen van Sébastien Bruzzese gekopt – mocht hij gaan rusten. De missers van de peperdure huurling waren zaterdag de enige reden waarom Club niet met ruimer verschil won van de West-Vlaamse buren. Want het leek wel dat KV Kortrijk Club aan het nodige wilde meewerken om de aanvallers van Club vertrouwen te schenken. Na vijfenvijftig seconden hing Brendan Hines-Ike al aan het truitje van Eduard Sobol. De bal ging op de stip, Hans Vanaken zette droog de elfmeter om.

Geen tweede strafschop

Club had ook een tweede penalty kunnen krijgen toen Hannes Van der Bruggen de bal tegen de arm kreeg in de zestien. De bal was echter afkomstig van een medespeler, Christophe Lepoint, en nadat de VAR Nathan Verboomen naar het scherm had geroepen, wees die de claim af. Halfweg de eerste helft was de wedstrijd gespeeld. Ruud Vormer zette voor, Hans Vanaken maakte zijn tweede van de avond. KV Kortrijk slaagde er niet in er ook maar iets tegenover te stellen. Het enige dat op een kans leek voor de rust was Simon Mignolet die onder druk van Mboyo de bal even niet onder controle kreeg.

De tweede helft bracht geen beterschap. Diagne miste drie kansen voor zijn vervanging, daarna kreeg Siebe Schrijvers dan toch wat hij verdiende. Een assist voor invaller David Okereke (3-0). De Limburger speelde nog niet vaak onder Philippe Clement maar toonde vanaf de zijkant nu toch van waarde te kunnen zijn voor Club. Hij dook slim op tussen de lijnen en viel op met zijn loopvermogen en passing.

Kansen voor Kortrijk

KV Kortrijk kreeg nog twee grote kansen. Een keer was Mitrovic goed teruggekomen toen Mboyo voor Mignolet verscheen en in het slot pakte Mignolet zelf nog uit met een redding op de ex-Rode Duivel. Club pakt opnieuw een cleansheet en speelde de perfecte voorbereidingsmatch voor PSG. Alleen is het hopen dat de in het slot uitgevallen Deli fit raakt voor woensdag.

Ook na de pauze bleef Club Brugge baas. Diagne miste tot drie keer toe een grote kans op een derde treffer. Voor Kortrijk dreigden Mboyo en Golubovic nog. Het derde Brugse doelpunt kon niet uitblijven en kwam er even voorbij het uur via Okereke. De invaller profiteerde van een mooie individuele actie van Schrijvers. Club haalde vervolgens de voet van het gaspedaal, met het oog op de Champions League-ontmoeting van woensdag bij PSG. Mignolet nog een wereldsave uit zijn mouwen schudden op een schot van Mboyo. In het slot moest Deli wel nog met een vermoedelijke blessure naar de kant. Eindstand: 3-0.

Door bla