Live voetbal

08/12Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 18

Anderlecht - Charleroi

0 - 0 Wed
Start wedstrijd 18:00 Plaats Brussel Stadion Lotto Park Toeschouwers 14 595 Scheidsrechter Bram Van Driessche

Inspiratieloos Anderlecht raakt ook niet voorbij Charleroi: zesde keer 0-0 dit seizoen

Een langgerekte geeuw, alweer. Een erg jong Anderlecht kwam voor de zesde keer dit seizoen niet verder dan een 0-0, dit keer tegen Charleroi. Maar wat erger is, er zat wéér geen tempo in de match en echte kansen bleven erg lang uit.

LEES OOK (N+). Anderlecht 0-0 in plaats van Anderlecht 2.0

Het moet zowat het jongste elftal aller tijden zijn dat Frank Vercauteren tussen de lijnen bracht tegen Charleroi. De Anderlecht-jongens – zonder de geblesseerden Kompany en Sandler – waren gemiddeld 20,9 jaar oud. Kayembe behield de voorkeur op Trebel op het middenveld. Charleroi-coach Karim Belhocine koos bij zijn terugkeer naar het Lotto Park voor meer ervaring, met de ploeg waarmee het het nu al enkele weken doet: dus met Morioka, Bruno, Gholizadeh, Fall én Rezaei. De Carolo’s zaten in de goeie flow met 19 op 21 en konden mits winst naar de derde plek oprukken.

Saai, saaier, saaist

Paars-wit begon met goeie intenties aan de match: Doku dolde met Nurio, Saelemaekers legde de bal achteruit, maar Sardella kraakte zijn schot. Aan de overkant beantwoordde Charleroi vooral met lange ballen richting Fall. Toen Amuzu dreigde uit te breken, katapulteerde Willems hem de lucht in, met een logisch geel karton als gevolg.

Inspiratieloos Anderlecht raakt ook niet voorbij Charleroi: zesde keer 0-0 dit seizoen
Foto: BELGA

De wedstrijd bloedde al snel dood, maar het bleef opletten voor de counters van Charleroi. Rezaei ging het hoekje in, zette voor, maar de goed gevolgde Luckassen belette Fall het scoren. Anderlecht antwoordde al snel, maar Roofe kon zijn kopbal niet laag houden.

Gholizadeh voorlangs

Na rust was het tempo opnieuw ver te zoeken. Anderlecht sloeg dan maar aan het breien, en toen ze de bal achterin niet weg kregen – dat gebeurt al eens – schoot Gholizadeh voorlangs. Ondertussen viel de regen met bakken uit de lucht, en dat kwam de kwaliteit van het spel op de nieuwe grasmat niet ten goede. De paars-witte fans vloekten al veel op Edo Kayembe, maar de jonge Congolees zat wel telkens goed tussen de aanvallen van de bezoekers.

Inspiratieloos Anderlecht raakt ook niet voorbij Charleroi: zesde keer 0-0 dit seizoen
Foto: BELGA

Bij Anderlecht zochten ze nadrukkelijk de snelle flanken, maar vooral Amuzu was niet efficiënt. Nochtans had hij met Busi de minst ervaren Carolo tegenover zich, maar echte dreiging kwam er nauwelijks. Aan de overkant toverde Doku wel af en toe, maar tegenover de eveneens snelle Nurio waren het telkens verbeten duels.

Luckassen op de paal

Net toen het stadion leek in te dommelen, kwam Anderlecht twee keer opzetten. Luckassen trof de paal na een hoekschop, en Roofe stuitte op een goeie Penneteau na een knappe doorsteekpass van Saelemaekers. Charleroi reageerde meteen. De pas ingevallen Henen legde goed achteruit, maar Kana gooide lijf en leden voor het schot van Bruno, dat zo in hoekschop verdween.

Een slotoffensief kwam er niet meer langs beide kanten, al probeerde Charleroi wel te profiteren van de ruimte met de ingevallen Henen en Nicholson. Maar echt gevaarlijk werd dat nooit. In de slotminuut moest Penneteau nog met een beenveeg redding brengen op een schot van Sambi Lokonga.

Met het punt schieten beide ploegen niets op. Anderlecht blijft tiende op zes punten van Play-off 1, terwijl Charleroi met hun achtste match op rij zonder nederlaag vijfde staat.

ONZE PUNTEN. De ‘uitblinkers’ lopen vanachter bij Anderlecht, middelmaat troef vooraan

Inspiratieloos Anderlecht raakt ook niet voorbij Charleroi: zesde keer 0-0 dit seizoen
Foto: Photo News
Door Bram Van Vaerenbergh