Live voetbal

21/12Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 20

KAS Eupen - KV Kortrijk

1 - 2 Wed
Danijel Milicevic29'
20'Imoh Ezekiel50'Faïz Selemani
Start wedstrijd 20:00 Plaats Eupen Stadion Kehrwegstadion Toeschouwers 2 376 Scheidsrechter Bert Put

KV Kortrijk kan na twee maanden eindelijk nog eens winnen en lijkt na zege in Eupen zo goed als gered

Bij KV Kortrijk kunnen ze met een goed gevoel rond de kerstboom gaan zitten. In Eupen pakten ze eindelijk de eerste zege in twee maanden: 1-2. De kerels hadden sinds 20 oktober niet meer gewonnen. De warmste week in Kortrijk wordt nu ook nog heel mooi want er was al de winst tegen Union in de beker en de Veekaa lijkt nu ook zo goed als gered.

Sinds woensdag zitten ze weer op een wolk(je) in Kortrijk. Nu zijn ze nog helemaal in de ban van de warmste week maar heel Kortrijk droomt al van de bekerfinale, bij Antwerp zijn ze dus al verwittigd voor de halve finale. Maar hoe vlot het liep in de beker, zo stroef ging het in de competitie. En dus was het uitkijken naar de lastige verplaatsing naar de Kehrweg.

Eupen miste voor het derde duel tegen Kagelmacher en co wel de geschorsten Bolingi en Blondelle, zodat Koch en Embalo een nieuwe kans kregen. Bij de bezoekers keerde Eric Ocansey nog eens terug naar zijn ex-club, met Kristof D’Haene weer op zijn vertrouwde linksachter ten koste van de wisselvallige Stojanovic en Ezekiel in de plaats van de niet helemaal fitte Mboyo.

Selemani moet al snel invallen

Yves Vanderhaeghe moest echter al snel weer wijzigen want Batsula viel vroeg uit en zo kreeg ook Selemani speelkansen. Bautista had toen al tegen de lat geknald en een tweede keer naast. Kortrijk had nog niks laten zien maar plots haalde De Sart uit en Ezekiel deed het schot in doel deviëren: 0-1! Een goede keuze dus van Vanderhaeghe, die eerder deze week al had laten doorschemeren dat Ezekiel in goeden doen was.

Minder tevreden is de Kortrijkse coach over de VAR en dat zal voorlopig niet anders worden. Niemand in het karig bezette maar knusse stadion had gezien dat Kristof D’Haene handspel zou gepleegd hebben bij de voorzet van Schouterden. VAR Nathan Verboomen wel en scheidsrechter Bert Put volgde zijn collega. Danijel Milicevic nam het geschenk aan en liet Jakubech geen schijn van een kans bij de strafschop: 1-1. Overigens de tiende penalty al die Kortrijk dit seizoen tegen kreeg, wat de frustratie en woede bij Vanderhaeghe deels verklaarde.

Selemani breekt de ban

Mooier werd het er allemaal niet op, slordiger en virieler wel. Eupen kwam in de toegevoegde tijd van de eerste helft wel nog goed weg toen de nochtans goed ingevallen Selemani erin slaagde om de voorzet van Ocansey toch nog op de lat te koppen...

In de tweede helft was het niet lang wachten op een derde goal. Golubovic haalde de achterlijn, De Wolf reageerde letterlijk en figuurlijk wat onhandig op de voorzet en Selemani duwde binnen: 1-2.

Befiat San Jose reageerde met durf door Koch naar de kant te halen voor Toyokawa, maar Kortrijk had zijn lesje (eindelijk) geleerd en trok een muurtje op. Ortwin De Wolf kon na 70 minuten zelfs een balletje ter hoogte van de middenlijn oppikken zonder ook maar één Kortrijkzaan in de buurt.

Toch waren de Kerels in de slotfase nog dichter bij hun derde goal dan Eupen bij de gelijkmaker. Hoezo? Bij Eupen zaten er een paar zonder brandstof en Kortrijk meldde zich op de counter. De Wolf had moeite met het schot van Azouni maar de rebound van Stojanovic miste alle overtuiging en even later liet hij opnieuw een enorme kans liggen.

VAR alsnog redder in nood voor KVK

Kortrijk ontsnapte wel nog aan een elfde strafschop tegen. Put floot er één voor een fout op Schouterden maar de VAR oordeelde anders en ook Put kwam terug op zijn beslissing. Zo kon Kortrijk voor het eerst in twee maanden nog eens winnen.

Door Koen verdruye