Live voetbal

22/02Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 27

Standard - Antwerp

1 - 0
Obbi Oulare33'
Start wedstrijd 18:00 Plaats Luik Stadion Sclessin Toeschouwers 21 394 Scheidsrechter Nathan Verboomen

Standard heeft genoeg aan knal van Oulare en wordt voorlopig derde, Antwerp blijft achter met 2 op 12

Standard heeft zijn revanche voor de bekeruitschakeling van midden december beet. De Rouches hadden aan een verwoestende uithaal van Oulare genoeg om de punten op Sclessin te houden, en zo naar een voorlopige derde plaats te wippen. Antwerp blijft door de 1-0-nederlaag achter met 2 op 12.

LEES OOK (N+).ANALYSE. “Waarom begint Antwerp zo defensief aan een wedstrijd?”

Bij Standard geen verrassingen in de basis. Cop, vorige week nog aan het kanon in Genk, moest zijn plaats weer afstaan aan de fysiek sterkere Oulare. Verder kregen we dezelfde namen te zien. Bij Antwerp vonden wel wat wijzigingen plaats. Refaelov werd pas vader van een dochtertje en deed niet mee. De Sart startte op zijn positie, waardoor ook Defour weer in de ploeg kwam. Achterin behield Seck zijn stek. Arslanagic verdween naar de bank ten voordele van Hoedt. Daar hield het niet bij op. Juklerod moest zich halsoverkop klaarmaken nadat De Laet kort voor het startsignaal uitviel.

Standard heeft genoeg aan knal van Oulare en wordt voorlopig derde, Antwerp blijft achter met 2 op 12
Obbi Oulare ramde het enige doelpunt van de wedstrijd heerlijk binnen. Foto: BELGA

Fluitconcerten voor Defour en Lamkel Zé

Lamkel Zé en Defour werden al tijdens hun opwarmingsoefeningen op de korrel genomen door de Luikse fans. Gefluit dat alleen maar harder klonk van zodra Verboomen de topper der PO1-deelnemers op gang floot. Na de verloren kwartfinale in de Croky Cup hadden de Rouches wat goed te maken, maar een furieuze start bleef uit. Ook de bezoekers lieten aanvankelijk weinig zien. Na het openingskwart kon Standard Bolat toch eens bedreigen. De Turkse international stond eerst pal op de inzet van Lestienne, en ging vervolgens goed plat op een afstandsschot van Bastien. Oulare was

dan nog zijn kanon aan het laden, om het in minuut 33 aan een snelheid 129 km/u af te vuren. Een magistrale uithaal richting winkelhaak. De centrumspits schudde zijn teammaats van zich af en vierde met assistent-coach Leye.

Standard heeft genoeg aan knal van Oulare en wordt voorlopig derde, Antwerp blijft achter met 2 op 12
Foto: BELGA

Preud’homme geschorst

Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg op dat moment. Des te opvallend was de gele kaart die Preud’homme even later onder zijn neus geschoven kreeg voor aanhoudend protest. Zijn vijfde al dit seizoen, waardoor hij volgende week in Charleroi op de tribune zit. Antwerp kreeg voor rust aanvallend niets klaar, maar dat veranderde in de openingsminuut van de tweede helft. Oog in oog met Bodart duwde Lamkel Zé het leer naast. Een dot van een kans voor de gelijkmaker. De Kameroener groeide in de match. Even voorbij het uur haalde hij ook uit met een knappe volley. Standard reageerde met bescheiden pogingen van Oulare, Carcela en Bastien. Met Miyoshi, Benson en Gano gooide Bölöni drie offensieve krachten in de strijd om het tij nog te keren. Dat lukte niet. De roodhemden hielden hun zuinige voorsprong al bij al makkelijk vast. Standard deelt dankzij deze driepunter de derde plaats met Charleroi, dat zondag nog speelt op het veld van Club Brugge. Antwerp blijft na een moeilijk programma achter met 2 op 12 en zakt naar plaats vijf.

LEES OOK (N+). ONZE PUNTEN. Geen uitschieters of buizen bij Standard en Antwerp, maar vooral bij The Great Old moet het toch echt beter

Laszlo Bölöni: “2 op 12 maakt me niet ongerust”

Standard heeft genoeg aan knal van Oulare en wordt voorlopig derde, Antwerp blijft achter met 2 op 12
Foto: Photo News

Antwerp kwalificeerde zich dan wel voor de bekerfinale, het zit in een zwakke periode. Verloren tegen Club Brugge en Standard (telkens 1-0), thuis gelijk tegen Genk en Charleroi (telkens 1-1).“Ik maak me daar geen zorgen over”, aldus Antwerp-trainer Laszlo Bölöni. “We zijn nog altijd de enige ploeg die Club Brugge heeft kunnen kloppen. En een gelijkspel kan net zo goed in een zege uitdraaien. Zoals we vandaag ook punten hadden kunnen pakken. Maar een beetje pech en je verliest. Zo gaat dat.”

“Ik moet eerlijk zijn, het had bij de rust ook 2-0 kunnen zijn. Defensief zetten we niet genoeg druk. Aanvallend was het ook niet genoeg. Onze defensieve middenvelders slaagden er niet in een offensieve actie op te zetten. Mbokani deed het goed maar hij was niet goed omringd door Rodrigues en Lamkel Zé. Ze waren niet sterk genoeg. En zo word je steeds terug gedrukt. De tweede helft ging beter. We trokken wel naar voren en Standard zal ook wel wat teruggetrokken hebben maar een doelpuntje had er wel in gezeten. Het lukte niet. Dat de spitsen moeilijk scoren? Dat kan allemaal snel veranderen, daarvoor draai ik al lang genoeg mee in het voetbal. Volgende week beter, tegen Oostende.”

Maxime Lestienne: “Veel meer maturiteit”

Maxime Lestienne schoot in de eerste helft nog van dichtbij op het hoofd van Bolat. Dat was een gemiste kans en dat maakte de Standard-speler zoveel gelukkiger met de zege. “We wisten dat het een harde wedstrijd zou worden”, aldus Lestienne. “De trainer had ons gewaarschuwd dat we slimmer moesten zijn dan de tegenstander. Dat is gelukt en toont onze maturiteit. We zijn aan een goede reeks bezig en dat overtuigt me dat we klaar zijn voor Play-off 1. We kunnen wedijveren met de beste ploegen in België en dat is een prettige vaststelling”.

Standard heeft genoeg aan knal van Oulare en wordt voorlopig derde, Antwerp blijft achter met 2 op 12
Foto: BELGA
Door Diederik Geypen