Live voetbal

17/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 9

Beerschot - STVV

6 - 3 Wed
Raphael Holzhauser2'Tarik Tissoudali17'Raphael Holzhauser25'Tarik Tissoudali34'Loris Brogno40'Ismaila Coulibaly57'
44'Olexander Filippov49'Yuma Suzuki74'Duckens Nazon
Start wedstrijd 18:30 Plaats Antwerpen Stadion Het Kiel Scheidsrechter Jan Boterberg

Carnaval op het Kiel: Beerschot houdt schietoefeningen tegen STVV en wint met 6-3

Foto: Photo News

Beerschot heeft zich voortreffelijk hersteld van de oplawaai op het veld van AA Gent, net voor de interlandbreak. Nochtans speelden de Mannekens niet uitermate sterk, het was vooral het bezoekende Sint-Truiden dat bedroevend slecht acteerde. Nog lang geen Sinterklaas in zicht, maar de Haspengouwers speelden wat graag voor goedheilig man. Holzhauser, Tissoudali en maats hoefden enkel bij de pinken te zijn en netjes af te werken. Smetje op het Kielse blazoen: toch weer (drie) vermijdbare tegengoals. Maar Antwerp weet alvast nu al dat het een Beerschot volgepompt met vertrouwen zal mogen ontvangen. Voor de Truiense coach Kevin Muscat lijkt de exit nabij, want Japanners dulden geen geklungel.

Nog steeds mooi vierde in de stand, daar bevond Beerschot zich voor het bezoek van STVV. Nochtans hadden de Mannekens een opdoffer van formaat geïncasseerd op het veld van AA Gent net voor de interlandbreak. Een stevige 5-1 in Ghelamco, toch niet niks. Maar: voor de buitenwereld misschien een afstraffing, niet zo door de Kielse bril. Zeker geen man overboord dus bij de troepen van Hernan Losada, die er zelfs niet echt zwaar aan had getild. En toch: slechts drie op negen sinds 18 september, dat moest en - vooral - kon toch weer beter. Dario Van Den Buys wond er vooraf dan ook geen doekjes om: “Graag nog eens de nul houden”, sprak de verdediger. Mja, met vijftien tegendoelpunten in de laatste vijf matchen waren dat inderdaad statistieken die beter konden. En laat nu net de komst van STVV een uitgelezen kans zijn om nog eens iets te laten zien.

De Limburgers gooiden nog geen hoge ogen: zes op vierentwintig, niet echt om over naar huis te schrijven, laat staan om gerust te kunnen slapen. Maar echt gerust slapen had ook Hernan Losada denkelijk niet gedaan. In vergelijking met de pandoering in Gent kreeg Frans opnieuw zijn kans, terwijl nu Van Den Buijs op de bank startte. Van Den Bergh schoof dan weer naar links. Suzuki testte positief op corona en bleef uiteraard thuis. Noubissi en Eleke waren out, zodat Brogno in de ploeg kwam. En opvallend: Bourdin, die al altijd was gestart, zat op de bank. Of al dat geschuif en gewissel vruchten zou afwerpen, moest nog blijken.

Doelpuntenfestijn in eerste helft

Beerschot kende alvast een droomstart, toen Holzhauser veel te veel vrijheid en tijd kreeg. En laat nu net de Oostenrijker goed kunnen schilderen: 1-0. Steppe kon enkel bewonderend staan toekijken. Van Hamel hield Sankhon dan weer knap van de vroege gelijkmaker. Tissoudali kon de assist van Holzhauser niet afronden. Niet veel later was het toch weer raak: alweer Holzhauser met de lepe bal en diezelfde Tissoudali die het leer net voorbij de arme Steppe streelde: 2-0. Sint-Truiden stelde daar bitter weinig tegenover. Integendeel, het hielp Beerschot nog een handje. Heel licht foutje van Gaufriez op Tissoudali en strafschop. Holzhauser – wie anders? – klaarde de klus simpel: 3-0. “Rapha, Gouden Schoen”, riep de thuisaanhang, die al carnaval op het Kiel kon gaan vieren. Het moet gezegd: met zeven goals en zes assists tot nog toe maakt de aanvaller uiteraard indruk.

Carnaval op het Kiel: Beerschot houdt schietoefeningen tegen STVV en wint met 6-3
Foto: Isosport

En wat had het Limburgse vreemdelingenlegioen zo vroeg nog in de tank? Op een slappe vrije trap van Garcia na weinig tot niets. Dan bleef Beerschot het veel beter doen. Nu was daar Vorogovskiy met de assist en de alweer opportunistische Tissoudali die Steppe nog eens vloerde, nu vanuit een scherpe hoek. Cacace hield Van Hamel wakker met een schotje dat naast ging. Dan stond al vast: match gespeeld. ‘Antwerp, Antwerp, Beerschot komt eraan’, scandeerde de spionkop. Ivan Leko en co., die pas morgenmiddag in Zulte Waregem aan de bak moeten, zullen het misschien hebben gehoord, of toch zeker naar de match van Beerschot aan het kijken geweest zijn. Nog voor de rust pikte ook Brogno zijn graantje mee.

Doelpunten blijven vallen

Forfaitcijfers voor de koffie, en een Sint-Truiden dan werkelijk niéts voorstelde. Mooi van dit Beerschot, dat echt wel bij de zaak was en aan zowat honderd procent afwerkte. Maar wat gezegd van STVV? Geen creativiteit, geen durf, geen grinta, en al zeker geen echte kansen tot bitter weinig scorend vermogen. Achterin bleken de Haspengouwers bovendien een zeef uit grootmoederstijd. Hoelang zou Kevin Muscat deze calvarie nog overleven? Filippov, die Van Hamel verraste met een hoog balletje, hield een op het Kiel terminaal en spartelend Sint-Truiden nog ietwat in leven.

Net na de rust zorgde Suzuki voor een tweede (vermijdbare) bezoekende goal: 5-2. Zou het dan toch nog gaan spoken op het Kiel? Daar leek het in de verste verte niet op, want eerder hing de 6-2 in de lucht. Coulibaly tekende meteen voor de bom die Steppe haast letterlijk fusilleerde. En toch was STVV nog steeds niet helemaal dood, want de ingevallen Nazon zorgde nog voor de 6-3. Zo bleef de spanning en moest Van Hamel de meubelen redden op de ei zo na gemaakte 6-4, jawel. ‘Eviva Losada’. De Beerschotcoach zal zeker hebben genoten van de gezangen, maar de ex-virtuoos zal best ook wat werkpunten hebben gezien, zoals die tegengoals en te zwakke pogingen vanuit de tweede lijn. Want Antwerp is STVV niet, dat hoef je de Argentijn niet te vertellen.

Beerschot: Vanhamel, Halaimia (67’ Van den Buijs), Dom, Frans, Van den Bergh, Holzhauser, Sanusi, Coulibaly, Vorogovskiy (69’ Sanyang), Tissoudali (76’ Mukuna), Brogno

STVV: Steppe , Sankhon, Mmaee, Caufriez, Garcia (62’ Durkin), Cacace, Asamoah, Lee (62’ Nazon), Colombatto, Filippov (78’ Colidio), Suzuki.

Doelpunten: 2’ Holzhauser (1-0), 17’ Tissoudali (2-0), 25’ Holzhauser (3-0), 34’ Tissoudali (4-0), 39’ Brogno (5-0), 44’ Filippov (5-1), 49’ Suzuki (5-2), 57’ Coulibaly (6-2), 74’ Nazon (6-3)

Strafschop: 25’ Holzhauser (omgezet).

Gele kaarten: 64‘ Asamoah (overtreding); 80’ Caufriez (overtreding); 82’ Sankhon (overtreding); 83’ Cacace (overtreding).

Carnaval op het Kiel: Beerschot houdt schietoefeningen tegen STVV en wint met 6-3
Foto: BELGA

Tarik Tissoudali: “Nu zoveel mogelijk punten blijven pakken voor de winter”

Feest op het Kiel, waar Beerschot STVV met blozende wangen terug naar Sint-Truiden stuurde. 6-3, met twee goals van Tarik Tissoudali, die ook nog eens een strafschop uitlokte. De pret kon niet op bij de Nederlander, die toch ook gemengde gevoelens had: “We zijn blij met de drie punten, maar de keeper en de verdediging zullen wel sakkeren na die drie tegengoals”, zei Tissoudali.

“Die tegengoals tegen waren te makkelijk en vooral onnodig”, vond de spits van Beerschot, die evenwel positief bleef, zeker met de derby van volgende zondag op het veld van Antwerp in het achterhoofd: “Deze zege heeft ons weer wat meer vertrouwen gegeven. Dat zal nodig zijn, zeker omdat Antwerp echt wel sterk is en veel kwaliteiten heeft. Toegegeven: STVV kwam niét sterk voor de dag op ons veld, hé, al hebben ze individueel best goede spelers”, zei de Beerschotspits, die als in zijn achteruin stond te voetballen: “Nu speelde ik in de spits, anders iets daarachter. Maar door blessures en zieken ging ik dieper spelen”, wist Tissoudali, die er dus twee in het mandje legde en aan de basis van de strafschop lag. En zo zit Beerschot aan achttien op zevenentwintig. Mooi parkoers voor een promovendus, dat vond ook Tissoudali: “We spelen met zowat een hele ploeg die in 1B aantrad, dus eigenlijk hebben de meesten niet echt veel ervaring. Misschien heeft de tegenstand ons tot nog toe wat onderschat, dat kan. Alleszins geeft dit aantal punten ons heel veel vertrouwen. Al was de sfeer in de kleedkamer na de zege tegen STVV niet te uitbundig, hoor. Mede door het feit dat we toch wel wat teleurgesteld waren door die drie tegengoals. Anderzijds hadden we heel wat geleerd na de 5-1 in Gent. Goed, want op Antwerp zullen we dus een moeilijke middag tegemoet gaan”, zei de aanvaller, die met Beerschot boven Antwerp staat in het klassement. Is Beerschot dan meer favoriet dan de Great Old? “Antwerp heeft een grote ploeg, met veel goede spelers. Maar wij favoriet? Laat ons maar zo veel mogelijk punten pakken voor de winter”, liet Tissoudali het antwoord op de vraag in het midden.

Dan maar over naar zijn complementair zijn met Rapha Holzhauser, die ook alweer een weergaloze avond kende: “Rapha en ik spelen erg graag samen”, zei Tissoudali. “Het loopt lekker, ja, vooral omdat we van mekaar weten wat we willen en waar we gaan lopen. We hebben allebei kwaliteiten en we profiteren samen. Die kopbalgoal? Dat was met net een beetje haar, meer moest ik de bal niet raken. Maar wat wil je met zo’n afgemeten assists als die van Rapha?”, lachte Tissoudali.

Restte nog de vraag: waar moet dit eindigen voor dit Beerschot? Zoals gezegd: achttien op vierentwintig, mag je dan al wat gaan dromen? “Erin blijven blijft hét doel”, liet Tissoudali zich niet zot maken. “Maar anderzijds moeten we ook geen praatjes verkopen. Dit gevoel is heerlijk, en elke week willen we beter doen en winnen. Laat ons dat als doel houden: erin blijven en zo veel mogelijk punten pakken”, besloot Tissoudali als een echte prof.

Door Stijn Druant