Live voetbal

20/02Einde

Ligue 1 Uber Eats / Speeldag 26

AS Saint-Etienne - Stade de Reims

1 - 1
Charles Abi89'
72'El Bilal Toure
Start wedstrijd 13:00 Plaats Saint-Étienne Stadion Stade Geoffroy-Guichard Scheidsrechter Antony Gautier

LIGUE 1. Foket en Faes pakken met Reims punt tegen Saint-Etienne, invaller Emond pakt een punt tegen Marseille

Bron © BELGA

Foto: AFP

Saint-Etienne en Reims hebben zaterdag op de 26e speeldag van de Franse Ligue 1 de punten gedeeld. Het duel eindigde op 1-1.

Toure (72.) leek met een late goal Reims de drie punten te gaan bezorgen, maar de thuisploeg sloeg in het slot terug. Invaller Abi (89.) maakte in het slot de gelijkmaker. Thomas Foket en Wout Faes maakten bij Reims de wedstrijd vol, Thibault De Smet bleef op de bank.

Reims staat met dertig punten in de stand op de dertiende stek.

Invaller Emond pakt met Nantes een punt tegen Marseille

Nantes heeft zaterdag op de 26e speeldag in de Franse Ligue 1 1-1 gelijk gespeeld tegen Olympique Marseille. Ludovic Blas opende na vijftig minuten de score voor de thuisploeg, voormalig Frans international Dimitri Payet zette na 69 minuten de gelijkmaker op het bord voor l’OM.

Bij de thuisploeg waren er basisplaatsen voor Dennis Appiah (ex-Anderlecht) en Moses Simon (ex-AA Gent), maar moesten Renaud Emond en Anthony Limbombe op de bank beginnen. Emond mocht in het slot nog invallen, toen de eindstand al op het bord stond. Marseille beëindigde de wedstrijd even later nog met tien na rood voor de Japanner Hiroki Sakai.

In de stand blijft Nantes met 23 punten op de op twee na laatste plaats hangen. Marseille kampeert met 38 punten op de zesde plaats.